Arınç'tan Zergele açıklaması: Bu alçakça

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet sözcüsü Bülent Arınç TSK'nın hava operasyonunda sivil hedefleri vurulmasıyla ilgili "Zergele isminde bir yere yapılan operasyonda sivillerin hedef alındığı söylendi. Bu alçakça bir yalandır" dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet sözcüsü Bülent Arınç NTV televizyonunda canlı yayında konuştu. İşte Arınç'ın açıklamalarından satırbaşları;

"Bir taraftan IŞİD, bir taraftan PKK’nın faaliyetleri.. Hükümetimiz de eş zamanlı büyük operasyon başlattı. Operasyonlarda insani amacı her zaman gözetiyoruz. Zergele isminde bir yere yapılan operasyonda sivillerin hedef alındığı söylendi. Bu alçakça bir yalandır. İlk günden bu yana içerde ve dışarda masum insanlara zarar veren operasyon yapılmadı. Bazı operasyonlar sivillere zarar verilebilir diye yapılmamıştır.

'BEN KOALİSYONDAN YANAYIM'

Cumhurbaşkanımızın sözlerini yorumlamak, Başbakanımızın davranışlarını yorumlamak kolay değil. Partiler arasında koalisyon hükümeti kurulur. Biz de CHP ile gelişme gösteren şekilde hükümet kurma çalışması yapıyoruz. Ben CHP ile iyi niyet çerçevesinde ve rasyonel şekilde hükümet kurma çalışması yapıldığını biliyorum ve bundan da memnunum. Başbakan da Kılıçdaroğlu böyle bir hükümet kurmanın elzem olduğunu biliyor. Ben Kılıçdaroğlu ve Başbakanı tebrik ediyorum. Cumhurbaşkanı her yerde konuşan ve düşüncelerini ifade eden biri. CHP ile görüşme yapılmasın demiyor zaten demez. Sürecin sonunda bir netice olmasını istiyor. CHP ve MHP ile koalisyon kurulamazsa ve diğer partilerden ‘’Siz azınlık hükümeti kurun, biz sizi dışardan destekleyelim’ derlerse… Ben koalisyon hükümeti kurulmasından yanayım. CHP ve MHP ile kurulamazsa o zaman genel başkanımız iki partiye de ‘azınlık hükümetine destek verir misiniz’ diyecektir herhalde.  Benim tercihim daha güçlü bir koalisyon hükümeti kurulmasıdır.

Çözüm süreci sakız olarak çok çiğnendi, yeni bir isim bulunması gerekebilir. Bahçeli ya da Kılıçdaroğlu güzel biri isim bulursa onunla devam ederiz.