Arınç'tan LGBTİ yorumu: 'Güpegündüz çırılçıplak hale gelip...'

AKP'li Bülent Arınç; İstanbul'da polisin müdahale ettiği Onur Yürüyüşü'ne ilişkin bir soruyu,"Güpegündüz çırılçıplak hale gelip, İstanbul'un göbeğinde meydan okumaları, eğlenmeleri fevkalede üzüntü vericidir" diyerek yanıtladı.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, geçtiğimiz günlerde İstanbul'da gerçekleştirilen LGBTİ yürüyüşüne ilişkin bir soru üzerine "fevkalede üzüntü verici" yorumuyla yanıt verdi.

'GÜPEGÜNDÜZ ÇIRILÇIPLAK HALE GELİP...'

"Maalesef özellikle hanım kardeşlerimizin bulunduğu bir yerde söylemekten haya ediyorum ama birileri bunu onur haline getiriyor" değerlendirmesinde bulunan Arınç, "Bunların güpegündüz çırılçıplak hale gelip, İstanbul'un göbeğinde meydan okumaları, eğlenmeleri ve ne yazık ki CHP ve HDP'li milletvekillerinin bunlara destek olması fevkalade üzüntü vericidir" dedi.

Diyarbakır ziyaretinde bir kişinin kendisine, HDP'lilerin 50 yaşındaki bir hanımın eline "Hiç lezbiyen görmediniz mi?" yazılı afiş tutuşturduğunu görmesinin ardından HDP'den ayrıldığını belirttiğini dile getiren Arınç; "Bunu okuduktan sonra bu kişi 'lanet olsun sizden ayrılıyorum' dediğini belirtti. Bu hassasiyeti gösteren kaç kişi vardır, bilmiyorum ama o yürüyüşe katılanları, destekleyenleri içlerinde kadınlı erkekli milletvekillerinin, CHP'den de 5-10 milletvekilinin bulunduğunu biliyorum. Bunlar hakkındaki takdiri milletimize sunuyorum. Milletimiz bunu beğeniyor, alkışlıyorsa arkalarından gitmeye devam etsinler. Milletimiz bunları yanlış biliyor, eleştiriyorlarsa sandıkta gereğini yapsınlar" dedi.