Arınç'tan HDP ve Gökçek açıklaması: Korkuyoruz

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, HDP'nin seçimlerde yüzde 12 oy alabileceğini belirtirken "korkuyoruz" dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, 7 Haziran seçiminde HDP’nin yüzde 10 barajını aşması ve AKP’nin milletvekili sayısının, umduklarının altında çıkması ihtilaminden sözetti ve “Korkuyoruz” dedi. Cumhuriyet'ten Doğan Satmış'ın haberine göre, Arınç, şu anda anketlerde HDP’nin oy oranının yüzde 9 göründüğünü, Alevilerin de HDP’ye destek açıkladığını anlattı ve HDP’nin alabileceği oy oranı için yüzde 12’den söz etti.

İstanbul’da önceki gece Gayrettepe Point Otel’de Babıali Toplantıları’na katıp, bir grup işadamı, bilim adamı ve gazeteci önünde açıklamalar yapan Arınç, Melih Gökçek’le ilgili suçlamalarını sürdürdü. Daha önce, Gökçek’in “Bir yerlere yaranmak” için kendisine saldırdığını söyleyen Arınç, bu kez Gökçek’in yaranmak istediği kişinin Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğunu açıkça ifade etti.

Arınç, “Tüm Türkiye, sizden Gökçek’le ilgili açıklama bekliyor, bir şey diyecek misiniz?” sorusuna şu yanıtı verdi:

“Bu adamcağız (Gökçek) hiç bir haddi ve hakkı olmadan, bana çekil git diyor. Özel hayatımı, eşimi, kızımı, damadımı çerez edemem. İftirayı, yalanı hoş karşılayamam. Gökçek, cemaat desteğiyle seçildi. 2009’da ve 2014’te Demirel gibi 25 yıl oldu başımızdan gitmedi dedim, adaylığına karşı çıktım. 2009’da cemaat adına Hüseyin Gülerce geldi, 2014’te de Cemil Koçak ve arkadaşları geldi, Gökçek’e destek olmamı istedi. Bu adam, Palalel Yapı’ya okul yerleri verdi. Sayın Cumhurbaşkanımıza yaranmak istiyor. Biz kimseye, paralelci diye haksızlık yapamayız. Bu partiyi, haksızlık ve zulüm batırır. Hukuk içinde kalmak zorundayız. Allah hesabını sorar. Neyse ki Gökçek parti disiplinini hatırladı, artık konuşmayacağını söyledi. O gün konuşmayacaktım ama kalbim konuşmamı söyledi, sözler çıktı. Edilmiş söz sıkılmış kurşun gibidir, geri dönmez. O hesabını verecek artık.”