AP ve DYP'li eski bakan ve vekiller yeni parti kuruyor

Adalet Partisi ve Doğru Yol Partisi'nin eski yöneticilerinin yeni bir parti kurmak için çalışma başlattığı ileri sürüldü.

Süleyman Demirel'in iki eski partisi Adalet Partisi ve Doğru Yol Partisi'nde yöneticilik yapan isimler yeni bir parti kurmak için çalışmalara başladı.

Sözcü gazetesinden Saygı Öztürk'ün haberine göre, partinin eski yöneticileri, "Demirel'in ilkeleri etrafında birleşip" yeni bir parti kurma arayışına girdi.

AP ve DYP'de bakanlık, milletvekilliği yapmış, yöneticilik görevlerinde bulunmuş olanlar 20 Ekim'de Adana'da toplanacak. 

Ulaştırma ve Bayındırlık Eski bakanlarından Yaşar Topçu, “Demirelciler, Demirel dostları ve onun takipçileri” olarak 20 Ekim'de bir araya geleceklerini, toplantı sonunda bir bildiri yayımlanacağını belirtti.

Topçu, şunları söyledi:

“Bunun arkasında partileşme arzusu var. Bizim camia da kendi partisini arıyor. Bize gelen beyanlarda hep ‘mevcut siyasi partilerde kendimizi bulamıyoruz' deniliyor. Onun için kendi partimizi vatan sathında yeniden yeşertmek talepleri hep öne çıkıyor. Gördüğümüz kadarıyla halk da bu yönde beklentiler var. Bu toplantı hiçbir siyasi partiye yönelik eleştiri ve kavga içermeden kendi misyonumuzun ‘Demirel ruhu' olarak yeniden hayata döndürülmesini konuşmak için yapılıyor.”