Antalyalı kadın avukatlar, Özgecan için cübbe attı

Özgecan Aslan'ın katledilmesini protesto etmek için siyah giyinen Antalyalı kadın avukatlar, cübbelerini çıkarıp eylem yaptı.

Antalyalı kadın avukatlar, cübbelerini çıkarıp eylem yaptı. Eylemde, kadınlara ve çocuklara yönelik suçlarda ceza indirimine son verilmesi çağrısında bulunuldu.

Öğle saatlerinde Antalya adliye binasının önünde toplanan yaklaşık 100 kadın avukat, eyleme siyah giysilerle katıldı. Antalya adliyesine gelen vatandaşların da destek verdiği eylemde grup adına Antalya Barosu Kadın Hakları Kurulu Üyesi Avukat Figen Şengün basın açıklaması yaptı.

Şengün, şöyle konuştu:

"İdam cezası hiçbir zaman çözüm değildir. Yapılması gereken, öldürülen ya da şiddete uğrayan kadınların, giydikleri elbiselerin rengi, makyaj yapmaları, evlerine gittikleri saat, cep telefonuyla sıkça konuşmaları gibi nedenlere dayandırılan haksız tahrik indirimi uygulamalarının terk edilmesidir. Ayrıca toplumun savunmasız bırakılan kesimi olan kadın ve çocukların yaşama hakkına, vücut bütünlüğüne ve cinsel dokunulmazlıklarına yönelen suçlarda ceza indirimleri uygulanmasının önüne geçilmelidir."

DAVAYA MÜDAHİL OLACAKLAR
Avukat Şengün, diğer Özgecanlar'ın güvende yaşaması için üyesi oldukları Türkiye Barolar Birliği Kadın Hakları Komisyonu bünyesinde yargılama sürecine müdahil olup sanıkların en ağır şekilde cezalandırılması için ellerinden geleni yapacaklarını da söyledi.

Basın açıklamasından sonra eyleme katılan kadın avukatlar, alkışlarla şiddete uğrayan kadınlar için cübbelerini çıkardı. Öncelikle kadın olduklarını söyleyen eylemci avukatlar 'yasta değil isyandayız' sloganlarıya cübbelerini ortaya attı.