Antalya'da Berkin Elvan adını da yaşatmadılar

Antalya’da yerel seçimlerden kısa bir süre önce CHP’li Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan Bülent Ecevit Kültür Merkezi’ndeki kültür salonuna verilen ‘Berkin Elvan’ adının yer aldığı tabela AKP’li Büyükşehir yönetimi tarafından kaldırıldı.

Antalya’da yerel seçimlerden kısa bir süre önce CHP’li Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan Bülent Ecevit Kültür Merkezi’ndeki kültür salonuna verilen ‘Berkin Elvan’ adı AKP’li Büyükşehir yönetimi tarafından kaldırıldı.

Antalya Ajans'tan Semih Ersözler'in haberine göre, Antalya Büyükşehir Belediyesi, CHP’li Mustafa Akaydın döneminde, Karaalioğlu Parkı’nın içindeki eski nikah salonu binasının yerine yapılan Bülent Ecevit Kültür Merkezi’ni 15 Mart 2014 tarihinde törenle hizmete açtı. Kültür merkezindeki bir salona da açılıştan 4 gün önce hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın adını verdi. Dönemin belediye başkanı Akaydın, o günkü açılış töreninde yaptığı konuşmada, “15 yaşında hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın adını verdik. Burada 2 ‘Karaoğlan’ın adı birden yaşayacak. Berkin de bir Karaoğlan, Ecevit de bir Karaoğlan… Her 2’si de Antalyalıların gönlünde taht kurmuş kişilikler olarak yaşayacaklar” dedi.

BERKİN KALDIRILDI
Ancak Berkin Elvan’ın adı Antalya’da çok yaşamadı, yaşatılmadı. Yerel seçimlerde Menderes Türel’in Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesinin ardından Berkin Elvan’ın adının da bu salondan çıkarıldığı ortaya çıktı. Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nin içindeki ‘Berkin Elvan Kültür Salonu’ tabelası kaldırılarak, yerine ‘Nikah Salonu’ tabelası asıldı.