Ankara'da bir okul müdürü, mehter takımına itiraz eden velilerin üzerine yürüdü

AKP'nin okullarda yürüttüğü idari operasyonun ardından, aradığı müdürleri bulduğu anlaşılıyor. Ankara'da bir okul müdürü, karne töreninde mehter takımına tepki gösteren velilerin üzerine yürüdü.

Ankara Çankaya Hamdullah Suphi İlkokolu'nda karne dağıtım töreni mehter takımının sunduğu gösteri ile açıldı. 

Mehter takımı bilindik marşlar dışında velilerin ve öğrencilerin anlam veremediği, Osmanlıca mı yoksa Arapça mı olduğu anlaşılamayan farklı marşları söylerken, gösteri okulun bahçe hoparlörlerinden bütün mahalleye dinletildi.

Tören bittikten sonra öğrenci velileri okul müdürüne tepki gösterdiler. Bir öğrenci velisi okul müdürüne; "Bir cumhuriyet okulunda cumhuriyet dönemine dair hiç bir şey bulamadınız mı da mehter gösterisine ihtiyaç duydunuz" şeklinde tepki gösterdi.

Benzer tepkiler başka velilerden gelince de okul müdürü bunu öğrenciler arasında tartışmayacağını belirterek, odasına gidip velilere beklemelerini söyledi.

AKP KADROSU HAKKINI VERDİ, VELİERİN ÜZERİNE YÜRÜDÜ

Veliler müdürün bir açıklama yapmasında ısrarlı olunca, müdür "Terbiyesizlik etmeyin, yüreğiniz varsa odama çıkıp bekleyin" diyerek velilere çıkıştı.

Tartışmanın okul müdürünün odasında devam etmesi üzerine, okul müdürünün bu defa da  velilerin üzerine yürüdüğü belirtildi.

Okul Aile Birliği, böyle bir gösterinin olacağından haberlerinin olmadığını belirtiyor.