Ankara Katliamı'na ilişkin alınan 'gizlilik' kararı ne işe yarayacak?

Ankara 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nin Ankara Katliamı'na ilişkin aldığı kısıtlama (gizlilik) kararı tartışma yarattı. Yargıçlar Sendikası Başkanı Mustafa Karadağ, bu kararın sadece kusurları kapatmaya yarayacağını söyledi.

Ali Ufuk Arikan

Yargıçlar Sendikası Başkanı Mustafa Karadağ, Ankara Katliamı soruşturmasına ilişkin alınan kısıtlama kararını soL'a değerlendirdi. 100'ün üzerindeki yurttaşın hayatını kaybettiği katliama ilişkin alınan kararın şüpheleri arttıracağını belirten Karadağ, "Bir soruşturmanın selamati bakımından, faiilere ulaşılmasında, dosyadaki bilgilerin açıklanması engel teşkil ediyorsa, diğer delillere ulaşılması risk taşıyorsa bu yönde karar alınabilir" dedi.

Burada böyle bir durum olmadığını, daha önce alınan kararların ortada olduğunu vurgulayan Karadağ, Suruç ve Reyhanlı Katliamları ve o süreçte yaşananlara dikkat çekti.

Benzer kararların bu iki katliamda ve Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın öldürülmesinde alındığını belirten Karadağ, bu olaylarda alınan kararların sadece yaşananları bilinmez kılmaya yaradığını dile getirdi.

Reyhanlı Katliamı sonrasında alınan bu karar sonrası soruşturmada bir adım bile ileri gidilemediğine dikkat çeken Karadağ, "Ankara Katliamı'nda da her şey ayan beyan ortada. Alınan bu karar sadece halkın şüphesinin artmasını sağlar, devlete olan güveni azaltır" dedi.

Olayın oluş şekli ve yaşananların bu yönde bir karar alınmasını anlamsız kıldığını ifade eden Karadağ, "Bu karar neye yarar sorusunun yanıtını 'kusurları örtmeye'dir. Başka da bir yanıtı yoktur" dedi.