'Ankara katliamı protestosuna katılan öğrenciye sivil polis silah çekti' iddiası!

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi'nin Dokuz Çeşmeler Yerleşkesi'nde dün 12 Eylül'ü aratmayan görüntüler yaşandı. Ankara katliamını protesto eden öğrencilerden 7'si gözaltına alındı. Öğrencilerden birisinin ise polisler tarafından ayrı bir araca bindirilip "Sen artık fazla oldun" denilerek öğrenciye silah çekildiği iddia edildi.

soL-İzmir

Dokuz Eylül Üniversitesi’nde (DEÜ) Ankara’da yaşanan bombalı saldırıyı protesto etmek üzere dün bir araya gelen öğrencilere çevik kuvvet ekipleri müdahale etti. İzmir Öğrenci Kolektifi üyesi 7 öğrenci gözaltına alındı. Savlara göre, sivil polisler, gözaltına aldıkları bir öğrenciyi başka bir araca alarak, “Sen artık fazla oldun” diyerek silah çekti.

DEÜ Dokuz Çeşmeler Yerleşkesi'nde bir grup öğrenci oturma eylemi yaparak Ankara katliamını protesto etti. O sırada yerleşkede bulunan sivil polisler öğrencileri gözaltına almak istedi. Sivil polisler bunda başarılı olamayınca çevik kuvvet ekipleri getirildi. Polisin müdahalesinin ardından 7 öğrenci ve üniversiteli bir haber portalı muhabiri gözaltına alındı.

İzmir Öğrenci Kolektifi’nin iddiasına göre, gözaltına alınan bir öğrenci sivil polislerce farklı bir araca bindirildi ve  “Sen artık fazla oldun” denilerek bu öğrenciye silah çekildi. Gözaltına alınan öğrenciler sağlık kontrolünün ardından İzmir Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğüne götürüldü. Öğrenciler ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakılırken, ayrı araca bindirilip silah çekilen öğrenci tutuklama talebiyle adliyeye sevk edildi. Mahkeme bu öğrenciyi de serbest bıraktı.