Ankara Büyükşehir Belediyesi onlarca işçiyi işten çıkardı

Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ANFA Altınpark İşletmeleri bünyesinde çalışan onlarca işçi, kadroya geçişteki 'güvenlik soruşturması' gerekçe gösterilerek işten çıkarıldı.

soL - Ankara

AKP'nin taşeron işçilere kadro düzenlemesi AKP'li belediyelerde çok sayıda işçinin "güvenlik soruşturması" gerekçesiyle işten çıkarılmasına neden olmaya devam ediyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ANFA Altınpark İşletmeleri bünyesinde çalışan onlarca işçi işten çıkarıldı.

Son üç gündür farklı bölümlerde çalışan işçiler şirkete tek tek çağrılarak işten çıkarılma bildirimleri yapılıyor.

696 sayılı KHK ile kurumda kadrolu çalışmaya başladığı belirtilen işçilere, Ankara Valiliği İl Emniyet Müdürlüğünde yapılan "Güvenlik Soruşturması" sonucunda, kurumda çalışmalarına engel bir durumun tespit edildiği belirtiliyor.

Görüşmede işçilere üzerlerine kayıtlı tüm malzeme ve demirbaşları da teslim etme tebliği iletilirken, işten çıkarmaya gerekçe olarak gösterilen "güvenlik soruşturması" sonucu ise bildirilmiyor.

Emniyet müdürlüklerinden gönderilen "Güvenlik Soruşturması" raporlarının yaptırım özelliği yok, insiyatif yine belediyelere bırakılıyor.

Duruma tepki gösteren işçiler her gün yeni arkadaşlarının şirkete çağrılarak işten çıkarıldığını belirtirken, "Güvenlik soruşturması bahane. Düzenlemeyle kadroya geçen ile eski kadrolu işçiler arasında büyük bir ücret farkı vardı, esas niyetleri bu farkın talep edilmesi, aradaki farkın bizim tarafımızdan sorgulanması" diyor.

İşçiler, işten çıkarma kararını mahkemeye taşıyacak.