Anadolu Üniversite öğrencileri: Eli kanlı çeteleri üniversitemizde istemiyoruz

Anadolu ve Osmangazi üniversitelerinde yaşanan polis destekli faşist saldırılara karşı öğrenciler açıklama yaptı. Öğrenciler, "Eli kanlı çeteleri de onların destekçilerini de üniversitemizde istemiyoruz" dedi.

Anadolu Üniversitesi'nde dün yaşanan polis saldırısı ve Osmangazi Üniversitesi'nde geçtiğimiz günlerde yapılan faşist saldırılara dair üniversite öğrencileri açıklama yaptı. 

Yunus Emre Kampüsü içerisinde yapılan yürüyüşün ardından yemekhane önünde basın açıklaması yapıldı. Açıklamada şu ifadeler yer aldı: 

"1 Mayıs'a yaklaşırken faşist polis işbirliğiyle devrimci öğrencilerin çalışmaları engelleniyor, tehdit ediliyor, öğrencisi olduğumuz okula dahi alınmıyoruz! Daha 3 gün önce Osmangazi Üniversitesi'nde bildiri dağıtan arkadaşlarımıza faşist çeteler bıçak çekmiştir. Bu olay hakkında ÖGB ve polisin bilgisi olmasına rağmen sonraki süreçte hiç bir önem almamış, telsizden 'bıçak varmış, hiçbir şekilde müdahale yapılmayacaktır' anonsu geçmiştir. Bununla da kalmayıp ertesi gün Osmangazi Üniversitesi'nde OHAL ilan edilmiş, rektör talimatı ve polis işbirliğiyle okulun kendi öğrencileri dahi üniversiteye alınmamıştır. 2 gün önce faşist çeteler yine Osmangazi Üniversitesi'nde arkadaşlarımızı silahla tehdit etmişlerdir.

Yıllardır bilimsel eğitimi savunan öğrenciler olarak biz; kimlik ve inanç üzerinden yaratılan faşist baskılara karşı mücadele ediyoruz. Dün üniversitemizde yaşananlar tamamen AKP ve polis işbirliğiyle önümüzdeki dönem yapılmaya çalışanın tezahürüdür. Dün üniversiteye gelen gerici, cihatçı AGD adlı çete de bunun bir örneğidir. Ortadoğu'yu kan deryasına dönüştüren, ırkçı, faşist zihniyet üniversite öğrencisiymiş gibi şehir dışından araçlarla gelip çalışma yapmaya çalıştı. Bizler buna izin vermedik, vermeyeceğiz. Eli kanlı çeteleri de, onların destekçilerini de üniversitemizde istemiyoruz."