Alper Taş'tan Taraf'ın haberine yalanlama: HDP ile anlaşma yok, BHH ile karar vereceğiz

Bugün Taraf gazetesinde yer alan "HDP ve ÖDP seçimde anlaştı" haberini soL'a değerlendiren ÖDP Eş Genel Başkanı Alper Taş, haberin gerçeği yansıtmadığını dile getidi.

Ali Ufuk Arikan

Seçim öncesi ittifak tartışmaları devam ederken bugün Taraf gazetesinden Ertan Altan, HDP ve ÖDP'nin seçim konusunda anlaştığı iddiasını gündeme getirdi.

"ÖDP’ye çok yakın kaynaklardan aldığım bilgilere göre, Alper Taş, seçim ittifakını HDP ile yapacaklarını kamuoyuna duyuracak. Bu kararın Birleşik Haziran Hareketi’ne nasıl yansıyacağı, bu hareketin bileşenlerinin ÖDP’ye destek verip vermeyeceği henüz belirsiz" ifadelerinin kullanıldığı habere ilişkin görüşlerini aldığımız Alper Taş, haberdeki ifadelerin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Konuya ilişkin daha önce de açıklamalar yaptığını belirten Taş, "Şu an 13 Şubat'ta yapılacak boykota odaklanmış durumdayız. Boykottan sonra HDP ile ittifakı açıklayacağım doğru değil. Eylemden sonra Birleşik Haziran Hareketi Meclisleri toplanacak ve seçim sürecine ilişkin değerlendirmelerini yapacak. Parti olarak BHH dışında bir karar aldığımız doğru değil" dedi.

ÖDP'DEN BHH VURGUSU

Bugün Taraf'ta yer alan haber sonrası ÖDP'nin Twitter hesabından yapılan açıklamada ÖDP'nin "Ülke Temsilciler Meclisi Sonuç Metni"ne vurgu yapıldı.

Paylaşımda, "Partimiz seçimlerde Haziran Hareketi’nin bağımsız hattı ve bütünlüğünü temel alan, bir anlayışla tutum alacaktır" ifadelerine vurgu yapıldı.