Almanya'nın göndereceği keşif uçakları İncirlik'e konuşlandırılacak

Almanya'nın Suriye hava sahasında görev yapacak Tornado keşif uçakları ve yakıt ikmal uçağı İncirlik Hava Üssü'ne konuşlandırılacak.

AA'daki habere göre, Almanya Savunma Bakanı Sözcüsü Jens Flossdorf, Federal Meclis'in (Bundestag), bakanlar kurulunca Suriye'ye gönderilmesi kararlaştırılan misyona onay vermesi durumunda gelecek hafta iki Tornado keşif uçağıyla bir adet yakıt ikmal uçağının, İncirlik Hava Üssü'nde konuşlandırılacağını söyledi.

Federal Basın Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Jens Flossdorf, bakanlar kurulunun, maksimum bin 200 asker ve 6 Tornado keşif uçağıyla bir yakıt ikmal uçağı ve bir fırkateynin Suriye'ye gönderilmesini kararlaştırdığını ancak bunun uygulanabilmesi için Bundestag'ın onayını beklemek zorunda olduğunu kaydetti.

Flossdorf, İncirlik'te konuşlandırılacak Tornoda uçaklarının ikisinin aynı anda havada olacağını, ikisinin havalanmak için hazırda bekleyeceğini, diğer ikisinin de arıza  ve başka durumlar nedeniyle yedek olarak bekletileceğini kaydetti. Flossdorf ayrıca 6 Tornado'nun İncirlik'e varmasının ardından gelecek ayın başında göreve başlayabileceğini bildirdi.