Almanya’da öldürülen Tuğçe Albayrak'ın davası bugün

Almanya'da tacize uğrayan iki kadına yardım etmek istediği için dövülen ve komada verdiği yaşam mücadelesini kaybeden Tuğçe Albayrak'ın katili bugün mahkeme önüne çıkıyor.

Almanya’nın Offenbach kentinde tacize uğrayan iki kadına yardım etmek isterken, Sanel M.’nin (18) yumruk darbesi sonucu kafasını yere çarpan ve girdiği komada hayatını kaybeden Tuğçe Albayrak’ın katil zanlısı bugün mahkeme önüne çıkıyor.

Darmstadt Eyalet Mahkemesi’nde görüşülmeye başlanacak davada, katil zanlısı Sanel M. yaralamaya bağlı olarak ölüme sebep verme suçlamasıyla yargılanacak. Duruşmanın Tuğçe’nin babası Ali Albayrak’ın yapacağı konuşmayla başlaması bekleniyor. Baba Albayrak, anne ve iki kardeşle birlikte davacılar arasında yer alıyor.

KARAR 15 HAZİRAN'DA

Darmstadt Eyalet Çocuk Mahkemesi hakimi Jens Abling tarafından görülecek dava 10 duruşma olarak planlandı. İlk 8 duruşmada 60 şahit dinlenecek. Duruşmalarda iki adli tıp uzmanı hazır bulunacak. Kararın 15 Haziran’da açıklanması bekleniyor.

Sanel M., hapishanede yaptığı açıklamada pişman olduğunu belirtmiş, tutuksuz yargılama talebi ise, can güvenliği gerekçesiyle avukatları tarafından son anda geri çekilmişti. Sanel M., bulunduğu cezaevinde bir mahkumun saldırısına uğramış ve burnu kırılmıştı.