Almanya: Türkiye'deki Patriotların geri çekilmesi söz konusu değil

Almanya, NATO talimatları kapsamında, Kahramanmaraş’a yerleştirilen "Patriot" füzelerinin görev süresinden önce geri çekilmesinin söz konusu olmadığını açıkladı. Federal Savunma Bakanlığı Sözcüsü Gerhartz, yaptığı açıklamada Alman Patriotlarının 2016 Ocak ayına kadar Kahramanmaraş’ta kalacağını belirtti.

Almanya Federal Savunma Bakanlığı Sözcüsü İngo Gerhartz, Almanya'nın, NATO kararı çerçevesinde, Kahramanmaraş'a yerleştirdiği "Patriot" füze savunma sisteminin geri çekileceğine dair iddiaları yalanladı. Gerhartz, Alman Patriotlarının Ocak 2016'ya kadar Kahramanmaraş'ta kalacağını duyurdu.

Füze savunma sistemlerinin NATO görevi için Türkiye’de olduğunu hatırlatan Gerhartz, “Önümüzdeki Eylül ayında NATO, Patriotlarının görev süresinin uzatılıp uzatılmayacağını, Türkiye’ye yönelik tehdidinin geçip geçmediğini değerlendirmek için toplanacak" dedi. 

Cihan Haber Ajansı'nın aktarımına göre, "Şu an için Alman Savunma Bakanlığı’nda Patriotların erken çekilmesi gibi bir düşünce yok“ yorumu yapan Gerhartz, Türkiye’deki son gelişmeler nedeniyle Kahramanmaraş’taki Alman askerlerinin güvenlikleri için gerekli tedbirlerin alındığını sözlerine ekledi. 

Sosyal Demokrat Parti (SPD) Başkan Yardımcısı Thorsten Schäfer-Gümbel de yaptığı açıklamada, Türkiye’de bulunan Alman askerlerinin güvenliğinin son günlerde artırıldığını kaydetti. “Alman askerlerinin güvenliği bizim için çok önemli” diyen Gümbel, askerlerin Türkiye’deki durumunun iyi olduğunu söyledi. Gümbel, Patriotların çekilmesi ve Alman askerlerin süresinden önce Almanya’ya dönmeleri konusunda, "Şu anda böyle bir durum söz konusu değil" dedi.