Ali Koç gelir dağılımından şikayet etti

Ali Koç adaletsizliği anlatırken, kendi rolünden bahsetmeyi unuttu.

Koç Holding Yönetim Kurulu üyesi Ali Koç, Antalya'daki G20-OECD Nitelikli Çıraklık ve İşbaşında Eğitimin Teşviki Konferansı'nın açılışında yaptığı konuşmada dünyanın zenginleşmesine rağmen gelir dağılımı eşitsizliği, orta sınıfın kaybolması, zengin ile fakirin arasındaki uçurumun artması, reel ücretlerin düşüklüğü ve işsizliğin artışı gibi de pek çok sorun yaşandığına işaret ederek;

"Onlar açısından dünya yaşanmaz bir konuma geliyor. Tabi ki bu gidişat da berberinde sosyal sorunlar ve ciddi gerginlik getiriyor. Bunun her geçen gün arttığına şahit oluyoruz. Ben şahsen 6 ve 8 yaşında iki çocuk sahibi bir baba olarak çocuklarımızın geleceğinden, bu gidişata baktığımız zaman, endişe duymamak mümkün değil diye düşünüyorum. Eminim bu da hepiniz için geçerlidir" dedi.

Bahsettiği tablonun nasıl ortaya çıktığından, elinde tuttuğu büyük servetin bu tabloda nereye oturduğundan bahsetmemeyi tercih eden Ali Koç'un, adaletsizliğin yarattığı gerginliğin altını çizmesi dikkat çekti. Zenginlerin çocuklarıyla, yoksullarınkilerin dertleri, zengin ebeveynlerle yoksullarınkilerin endişelerini aynı olmadığı bir kez daha ortaya çıktı.