Ali İsmail Korkmaz davasında 5. duruşma

Ali İsmail Korkmaz Davası'nın 5. duruşması başladı. Sanık polis Mevlüt Saldoğan, "Cumhurbaşkanı ve Başbakan Gezi Parkı eylemlerinin darbe girişimi olduğunu söylediler. Eğer bu bir darbe girişimiyse, ben de bu darbeyi bastırmakla görevliydim" dedi.

Elif Örnek

Güncelleme: 14.47

Gürkan Korkmaz, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugünkü açıklamasıyla mahkemeyi etki altında bırakmayı amaçladığını söyledi.

Anne Emel Korkmaz "Bu kadar delile rağmen istenilen cezalar inanılır gibi değil" dedi. Baba Şehap Korkmaz ise "Sanıklar ve avukatları yapan söylüyor. Onlara bakılırsa TÜBİTAK raporu, Adli Tıp Kurumu ve tüm raporlar yalan söylüyor" dedi.

Güncelleme: 14.11

Sanık avukatlarının taleplerini değerlendirmek üzere ara veren mahkeme heyeti, duruşma salonuna geri döndü. Heyet, sanık avukatlarının karar için yeterli kanıt bulunmadığı, dolayısıyla soruşturmanın genişletilmesine ilişkin taleplerinin reddine. Esas hakkında beyanda bulunmak ve savunma yapmak için sanık tarafına süre verilmesine karar verildi.

Duruşma 26 Aralık 2014 tarihine bırakıldı. Sanık avukatları, duruşmanın daha ileri bir tarihe bırakılmasını istediler ancak hakim "Ocak ayına kalmaz " dedi.


Güncelleme: 13.48

Ebubekir Harlar'ın avukatı Kaan Yırtımcı: "Müvekkilimin görüntülerde sadece çelme taktığı sabit. Polisin yakalayın talimatı üzerine durdurmak için çelme takıyor.

Ramazan Koyuncu'nun avukatı Damla Sezer: "Masumiyet karinesi gereği beraatini istiyorum. Görüntülerdeki kişiye hiç vurmamıştır. Ayrıca o kişinin maktul olup olmadığı belli değildir. Şüpheden sanık yararlanır. Yazılı savunmamız için süre talep ediyorum.


Güncelleme: 13.43

Hüseyin Engin'in avukatı aynı zamanda Gürkan Korkmaz'ını sınıf arkadaşı Yahya Ünaldı: Beraat hariç mütalaada bazı bölümlere itiraz ediyoruz. Trafik kazası bile olsa gerçeğin açığa çıkmasını isteriz. Görüntüler Hollanda'ya gönderilsin ve incelensin. Yazılı savunma için süre istiyoruz.


Güncelleme: 13.40

Sanık Mevlüt Saldoğan'ın avukatı Mutlu Karayılan esas hakkında mütalaaya ilişkin yazılı beyan vereceklerini söyledi. Karayılan: Görüntülerdeki kişinin Ali İsmail Korkmaz olduğuna ilişkin kesin kanıt yok. Görüntüler Hollanda'ya gönderilsin ve incelensin. Maktul merdivenlerden düştüğü şeklinde ifade vermiştir ancak mahkeme tarafından bu husus irdelenmemiştir. Maktul, görüştüğü arkadaşına ev taşıdığını söylemiş. Arkadaşının tanık olarak dinlenmesini talep ediyoruz. Maktul olay yerinden Koşarak uzaklaşıyor, beyin kanaması yok, belki başka yerde başına bir şey gelmiş olabilir. Bu husus incelenmeli. Birçok önemli davada tahliyeler oldu. Müvekkilimin de gerekirse kefaletle serbest bırakılmasını talep ediyorum. Esasa hakkındaki mütalaaya ilişkin daha sonra beyanda bulunacağız.


Güncelleme: 11.50
Ebubekir Harlar: Hiçbir şey yapmadım. Aksini iddia eden varsa buyursun ispatlasın. Tahliyemi talep ediyorum.

Muhammet Vatansever: İşbirliği yapmadım kimseyle. Tahliyemi talep ediyorum. Vicdanım rahat.

Hüseyin Engin savunma için süre istedi.

Yalçın Akbulut: Savunma için süre istiyorum. "Yakalayın" talimatı verdiğimi söylüyor avukatlar. Böyle bir talimat vermedim, vereni de duymadım.  Saçımı kestirip kılık deştirdiğim söyleniyor. Ben can güvenliğinden ötürü başka yerde göreve başlayınca, oranın Kuralları Gereği saçımı kestirdim.

Duruşmaya saat 13.00'a kadar ara verildi.


Güncelleme: 11.44

Sanık Ramazan Koyuncu: Benim hiçbir hareketim yok. Önüne geçip çekilmem bir oldu. 16 aydır cezaevindeyim. Ailem de ben de çok mağduruz. 16 aydır neden cezaevinde olduğumu biliyorum.  Bize "yakalayın" diyen polisi de tanımıyorum.

O kişi Ali İsmail değildi. Uzun çok boyluydu, üzerinde kesinlikle kırmızı bir şey yoktu.


Güncelleme: 11.35

Sayın Cumhurbaşkanı, sayın Başbakan, sayın İçişleri Bakanı Gezi Parkı eylemlerinin darbe girişimi olduğunu söylediler. Eğer bu bir darbe girişimiyse, ben de bu darbeyi bastırmakla görevliydim.

O gün silahımın namlusunda mermi vardı Güneydoğu'da yaşadığım bazı şeylerden ötürü. Eğer öldürme kastım olsaydı çeker vururdum.


Güncelleme: 11.23

Ayhan Erdoğan esasa ilişkin görüşlerini bildirdi. Sanıklar savunma yapmaya başladılar.

Mevlüt Saldoğan: Süre talep etmiyorum. Suçlamaları kabul etmiyorum. Orada dövdüğümüz şahsın Al İsmail Korkmaz olduğu kanıtlanamadı.  3-4 dakika baygın kaldığı belirtiliyor. Orada geçen olay topu topu 54 saniye. Namusum şerefim üzerine yemin ediyorum; meslek hayatım boyunca kimseyi öldürme yaralama kastıyla hareket etmedim. Bu esnaf şahıslarla vallahi de billahi de jandarma arabasında tanıştım. Bu çocuklar, TGB'li Atatürkçü gençler üniversitede karşı karşıya gelmişlerdi ayırdık daha önce. Ne oldu da Eğitim-Sen Başkanı bu grupları bir araya getirdi? Ben o gün "Arkadaşlar bu işin içinde bir iş var" dedim.


Güncelleme: 11.12

Ali İsmail Korkmaz'ın ailesinin avukatı Ayhan Erdoğan: Telsiz kayıtları ile tanık ifadeleri örtüşmektedir. Ali ismaile pusu kurulmuştur, bu çok nettir. Ali İsmail'in tek bir darbeyle öldürülmediği , süreklilik arzettigi adli tıp raporuyla da sabittir.


Güncelleme: 10.44

İşte esas hakkında mütaala:

Güncelleme: 10.26

Anne Emel Korkmaz: 18 ay önce oğlumu yitirdim, 18 aydır oğlumun sesini kokusunu duyamıyorum. Beş duruşmadır buraya gelip bu katillerin yüzüne bakıyorum. Bu acıya hangi anne dayanabilir. Evlat acısını hiçbir anne baba yaşamasın. Ben dimdik ayaktayım, siz ise ömrünüzün sonuna kadar katil olarak yaşayacaksınız. Cehennem azabıyla yaşatacaklar.

Ali İsmail'in ağabeyi Gürkan Korkmaz: Beraati istenen polisler sokakta yakalama emrini veren amirlerdir, beraatleri haksız olur. Savcı bey bu kişilerin amir olduklarını unuttu sanırım.


Güncelleme: 10.21

Baba Şehap Korkmaz esas hakkındaki mütalaaya ilişkin söz aldı: Ali olay yerinden kaçmaya çalışırken bu insanlar tarafından vahşice öldürülmüştür, hepsi öldürme amaçlı saldırdı. Oğlumun ağzından birkaç kötü söz çıkmışsa canının yandığındandır.


Güncelleme: 10.12

Savcı esas hakkındaki mütalaasında Mevlüt Saldoğan'ın "kasten öldürme"den, sivil sanıklar İsmail Koyuncu, Ramazan Koyuncu, Ebubekir Harlar, Muhammet Vatansever "nitelikli yaralama"dan polis Yalçın Akbulut'un kasten yaralama suçlarından ötürü cezalandırılmasını talep etti. Polisler Şaban Gökpunar ve Hüseyin Engin'in beraatini istedi


Güncelleme: 09.58

Polis memuru Mevlüt Saldoğan'a kasten öldürme suçlamasıyla müebbet hapis cezası talep edildi.

Savcı Temizel: Ali İsmail'in küfretmesi haksız tahrik sayılmaz. Küfrettiği iddia edilse de ilk olarak sanıklar tarafından çelme takılmak suretiyle düşürülmüştür.


Güncelleme: 09.52

Mütalaada olayın nasıl gerçekleştiği ve hastane süreci anlatılıyor.

Savcı Yavuz Temizel, "kafa travması olmasaydı ölüm husule gelmezdi" şeklindeki rapora mütalaasında değindi.

Temizel "Görüntülerdeki kişilerin kendileri olduğunu kabul eden ancak dövdükleri kişinin Ali İsmail Korkmaz olmadığını söyleyen sanıklara karşın TÜBİTAK raporuyla durum belirlenmiştir."


Gezi eylemleri sırasında Eskişehir'de polis saldırısıyla öldürülen Ali İsmail Kormaz davasının 5’inci duruşması bugün Kayseri 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülüyor.

Hakim, savcının esas hakkındaki mütalaasını açıklayacağını belirtti.

Esas hakkındaki mütalaa savcı tarafından şu anda okunuyor.

Duruşmadan gelişmeleri an an aktaracağız...