Ali İsmail Korkmaz davası: Polisler tahliye istedi!

Ali İsmail Korkmaz davasında sadece 10 yıl hapis cezası verilerek ödüllendirilen iki sanık polis, şimdi de tahliye için başvuruda bulundu.

Ali İsmail Korkmaz davasında Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından "yaralama sonucu ölüme neden olma" suçundan 13 yıl hapis cezası verilip cezası 10 yıl 10 ay hapse düşürülen Terörle Mücadele Şubesi polisi Mevlüt Saldoğan mahkemeye temyiz hakkını kullanmak için "süre tutum" dilekçesi verdi. Milliyet'ten Kemal Göktaş'ın haberine göre, Saldoğan'ın avukatı Mutlu Karayılan tarafından verilen dilekçede mahkemenin verdiği kararın "usul ve yasaya aykırı" olduğu savunularak "Kararın usul ve asastan obzulması talebiyle duruşma istemli olarak temyiz ediyoruz" denildi.

Dilekçede ayrıntılı temyiz dilekçesinin mahkemenin gerekçeli kararı yazmasından sonra mahkemeye sunulacağı da belirtilerek bozma talebinin yanı sıra Saldoğan'ın da tahliyesine karar verilmesi istendi. Saldoğan aldığı 10 yıl 10 ay hapis cezasının 3'te 2'sini çekecek ve cezasının son 1 yılında da denetimli serbestlik tedbiriyle tahliye olabilecek. Bu durumda Saldoğan'ın cezaevinde yatacağı süre 6 yıl 3 aya düşecek. Saldoğan, kalan 4 yıl 2 ayı yattıktan sonra tahliye olacak.

Saldoğan'la aynı suçtan 10 yıl hapis cezası alan polis memuru Yalçın Akbulut da avukatı Selim Karakoyun aracılığıyla mahkemeye verdiği dilekçede kararın usul ve yasalara aykırı olduğu savunularak Yargıtay'da duruşma yapılarak temyiz talebinin görüşülmesi talep edildi.