Ali Ayvalıtaş: Haksızlıklarını döverek, vurarak, kırarak örtmeye çalışıyorlar

Haziran Direnişi'nde bir aracın çarpması sonucu hayatını kaybeden Mehmet Ayvalıtaş'ın çarşamba günü görülen 6. duruşmasında darp edilen baba Ali Ayvalıtaş soL'a konuştu.

Mert Kaplan

Haziran Direnişi'nde hayatını kaybeden Mehmet Ayvalıtaş'ın davasının 6. duruşması çarşamba günü görüldü. Dava öncesi ailenin duruşmaya girmesi engellenirken bu sırada aile üyelerine polis ekipleri ve güvenlikler saldırmıştı. Mehmet Ayvalıtaş'ın babası Ali Ayvalıtaş duruşmada darp edilmişti. Baba Ali Ayvalıtaş soL'a konuştu.

'TÜRKİYE KÖTÜYE GİDİYOR'
AKP iktidarının başta eğitim sistemi olmak üzere bir çok alana saldırdığını ifade eden Ayvalıtaş, "Öğrencilerin nasıl giyineceğinden kimin kaç çocuk yapacağına ne içeceğimize kadar insanların bütün hayatına müdahale etmeye çalışıyor. Türkiye de yaşayan Alevilere, Kürtlere işçilere gazetecilere öğrencilere inanılmaz derecede baskı yapılıyor. Muhalefet olanlar ise ya dövülüyor ya öldürülüyor yada içeri atılıyor. Bir Cumhurbaşkanı ve yakınları düşünün yandaş olmayanı düşman ilan ediyorlar. Türkiye'nin gidişatının kötüye doğru yol adlığını düşünüyorum" dedi.

'HAKSIZLIKLARINI DÖVEREK VURARAK KIRARAK ÖRTMEYE ÇALIŞIYORLAR'
Mehmet Ayvalıtaş'ın çarşamba günü görülen davası öncesi ailenin duruşmaya girmesinin engellendiği; aile üyelerinin saldırıya uğradığını hatırlatan Ayvalıtaş; "Düşünün ölmüş oğlunun hakkını aramak için mahkemeye giden bir babadan bile korkuyorlar. Oğlum Mehmet'in hakkını aramaya gittim ben mahkemeye. Yeğenlerim diğer akrabalarımız geldi. Sağolsun destek olmak için gelenler oldu. Önce akrabalarımı içeri almak istemediler ve dövmeye başladılar. Araya girmek istedim hakaretler ettiler beni de dövmeye başladılar. Bunu yapanlar polis. İktidarın polisi. Haklı olan bunu yapmaz. Haksızlıklarını döverek vurarak kırarak örtmeye çalışıyorlar. Ancak korkutamazlar. Hakkımızı sonuna kadar arayacağız. Çıkardıkları faşist yasaya rağmen ayakta kalacağız" dedi.

'BEN HAKSIZLIK YAPSAM MEHMET KARŞIMA ÇIKARDI'
Mehmet Ayvalıtaş'ın haksızlıklara karşı çıktığını ifade eden Ayvalıtaş, "Haziran zamanında baskıya karşı gelen tüm insanlar gibi Mehmet'te sokağa çıktı; hakkını aradı; direndi. Zaten ben haksızlık yapsam benim bile karşıma çıkardı. Öyle bir çocuktu Mehmet. 20 yaşında evladımı öldürdüler ama bakıyorum benim milyonlarca Mehmet'im var şu an" ifadelerini kullandı.

'HAYAT ARKADAŞIMI KAYBETTİM'
Mehmet Ayvalıtaş'ın hayatını kaybetmesi sonrasında annesi Fadime Ayvalıtaş'ın dayanamadığını ifade eden baba Ayvalıtaş, "Eşimin hiçbir şeyi yoktu. Biber gazı yedi mahkemede; kalbi rahatsızlandı. Acılarada dayanamadı. Biz bir kez daha parçalandık. Oğlumdan sonra hayat arkadaşımı da kaybettim. Kızım ve oğlum parçalandılar. Tamamen şoktaydık. Bir rüyada sanıyorum kendimi. Bunların yaşanacağına inanamıyorum. Kimsenin bunları yaşamasını istemem. Az önce bahsettiğim gibi parçalandık. Bende hastalandım ameliyat oldum. Ancak mücadele edenleri gördükçe ayakta kalacağım. Haksızlıkların hesabını sorana kadar ayakta kalacağım. Sadece ben değil kaybettiğimiz diğer gençlerimizin aileleriyle de görüşüyoruz. Destek oluyoruz birbirimize. Hepimiz bir aile olduk. Hak yerini bulana kadar mücadele edeceğiz" şeklinde konuştu.

Ayvalıtaş şöyle devam etti: "Artık birlik olunması lazım. Haksızlıklara hep birlikte karşı çıkmak lazım. Etnik kökenlere bakmadan inançlara bakmadan . Bir çatı altında dik duralım. Haksızlıklara karşı çıkalım. Gençlerimize geleceğimize sahip çıkalım. Baskıları kabul etmeyelim. Bunu birlik olmadan yapamayız. Vicdanlı insanlar olarak susmayalım."