Ali Ağaoğlu hakkında soruşturma başlatıldı

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, bir sitede meydana gelen ve Ağaoğlu'nun da içinde yer aldığı iddialara ilişkin soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, Başakşehir'de bir sitede meydana gelen ve iş adamı Ali Ağaoğlu'nun da içinde yer aldığı darp iddialarına ilişkin soruşturma başlatıldığını belirtti. 

Başsavcılıktan dün meydana gelen olaya ilişkin yazılı açıklama yapıldı. Yazılı ve görsel basında yer alan bazı haberler ve yorumlar nedeniyle  açıklama yapılmasının zorunlu görüldüğü aktarılan açıklamada, Anayasa'nın 10.  maddesindeki "...herkes dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç,  din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayırım gözetilmeksizin kanun önünde eşittir..."  ifadelerine yer verildi. 

Açıklamada, "Söz konusu adli olayın Cumhuriyet Başsavcılığımıza  iletilmesinden itibaren gerekli tüm yasal işlemler res'en başlatılmış ve  soruşturma Anayasa'nın eşitlik ilkesi, Türk Ceza Kanunu ve Ceza Muhakemesi Kanunu  hükümleri uyarınca titizlikle sürdürülmektedir" denildi. 

Başakşehir Polis Merkezi'ne başvuran My World Europe Site Sakinleri  Kalkınma ve Dayanışma Derneği Başkanı avukat Müslüm Erçetin, Ağaoğlu'nun  beraberindekilerle derneği basarak, kendisini darbettiğini ve hakarette bulunduğunu söylemişti.