Ali Ağaoğlu: 17 Aralık çok büyük travmaydı, Allah'a şükür geçti

Ali Ağaoğlu 17 Aralık yolsuzluk operasyonu sürecinde durdurulan projesine yeniden başlandığını duyurdu. Ağaoğlu, "17 Aralık benim için çok büyük bir travmaydı. Allah'a şükür geçti" dedi.

İnşaat patronu Ali Ağaoğlu'nun 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonu sürecinde yapımı durdurulan "Bakırköy 46" projesi, “Central Park İstanbul" ismini alarak yeniden başladı.

Projeyle ilgili düzenlenen basın toplantısında konuşan Ağaoğlu, 17 Aralık sürecinde gözaltına alındığını hatırlatarak “17 Aralık benim için çok büyük bir travmaydı. Hak etmediğimiz şekilde, kendimizi bazı olayların içinde bulduk. Allah'a şükür geçti" ifadelerini kullandı.

Mart ayı başında satışına yeniden başlanacak projede imar yönünden bir değişiklik olmadığını söyleyen Ağaoğlu, “Şu anda proje çok daha iyi bir noktaya geldi. Maddi yönden belki daha karlı çıktık ama manevi değeri hiçbir şeyle ölçülmez. Keşke bunların hiçbiri yaşanmasaydı" dedi.

DANIŞTAY KARARI BOZDU

Bakırköy Belediyesi, "Bakırköy 46" projesinin yapı yoğunluğunu artırdığı, ulaşımı engelleyeceği, tarihi yarımada siluetini etkileyeceğini belirterek Bölge İdare Mahkemesi'ne başvurmuştu. İstanbul 8. İdare Mahkemesi de planın iptal edilmesine karar vermişti. Ancak Danıştay, mahkemenin bu kararını bozduğunu açıklamıştı.

Ağaoğlu, Danıştay'ın verdiği kararla ilgili de “Namaz kılmam, oruç tutmam ama inanan bir insanım. İlahi adalet yerini buldu" diye konuştu.