Aksaray, Kaçak Saray'a çalışıyor

Mimarlar Odası Ankara şubesinin yaptığı bir açıklamaya göre elektrik, doğalgaz, su gibi kalemlerle birlikte Kaç-Ak Saray'ın tahmini maliyeti 21 Milyon lirayı buluyor.

Haber Merkezi

Atatürk Orman Çiftliği'nde yasadışı şekilde yapılan kaçak sarayın peşini Mimarlar odası Ankara Şubesi bırakmıyor. Kaçak sarayın maliyetleri ve rutin giderleri ile birlikte sürekli bir maliyet kalemi oluşturduğunu ifade eden Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı  Tezcan Karakuş Candan;  "Kaçak Saray bütçemizin kaçak kalemi olarak sürekli maliyet üretiyor "dedi.

'AKSARAY, KAÇAK SARAY'A ÇALIŞIYOR'
Kaçak sarayın  elektrik, su, doğal gaz, ısıtma,soğutma, temizlik, peyzaj bakımından oluşan aylık  temel giderlerinin en az 21 milyon civarında olduğunu iddia eden Candan; "4 kişilik bir ailenin elektrik su doğalgazdan oluşan  temel giderler maliyeti yaklaşık 350 lira civarında. Kaçak sarayın aylık  sabit gideri 240.000 kişinin yaşadığı 60.000 hanenin aylık giderine bedel. Kaçak sarayın 1 aylık sabit giderleri ile, Aksaray ilinin  köyleri hariç ve il ve ilçe merkezlerindeki tüm hanelerin 1 aylık  temel giderleri karşılanabilir. Aksaray halkının tamamından toplanan  elektrik su doğal gaz ödemeleri, kaçak sarayın giderlerini karşılıyor. Aksaray kaçak saraya çalışıyor"şeklinde konuştu.  

Atatürk Orman Çiftliği arazilerinin kaçak sarayla birlikte giderek parça parça devredildiğini de sözlerine ekleyen Candan, 46 davaya ulaşan ve tüm ülke sathına yayılan  AOÇ mücadelesinde  Atatürk Orman Çiftliği'ne yönelik bu talanın ahının tutacağını söyledi.