AKP'nin yeni türbesi: Süleyman Şah AVM

Süleyman Şah türbesinin taşınması sonrası tartışmalar sürüyor. AKP, yapılacak yeni türbenin çizimlerini açıklarken lüks türbenin AVM'yi aratmayacağı ve turistik geziler yapılacağı belirtiliyor.

AKP hükümeti, sınıra 200 metre mesafede ultra lüks türbe yapmaya hazırlanıyor. Taraf'tan Hüseyin Özay'ın haberine göre,  TOKİ tarafından yapılacak olan yeni türbe alanında müze de bulunacak. Alan vatandaşların ziyaretine de açılacak. Böylece, yeni Süleyman Şah Türbesi bir anlamda “AVM türü bir yapı” hâlinde inşa edilmiş olacak. 

Projenin maliyeti konusunda henüz net bir rakam ortaya çıkmadı. Ancak, yeni türbenin tarihî bir bina şeklinde inşa edilmesi kararlaştırıldı. Yeni türbe ve çevresinde bulunan yapılar, Osmanlı mimarisi tarzında inşa edilecek. Türbenin içi ve dışı çinilerle süslenecek. Türbenin duvarları da Osmanlıca yazılarla süslenecek.

İlerleyen aşamada ise, türbeye turistik turlar düzenlenmesi planlanıyor. Bunun için türbe halkın ziyaretine açılacak. Ve bir anlamda yeni türbe alanı turistik merkez hâline getirilmiş olacak. Yine projenin ilerleyen aşamalarında ise bölgede, konaklama ve gıda ihtiyaçları içinde bazı tesislerin yapılması öngörülüyor. Ancak bu kısım türbenin dışında tutulacak.