AKP'nin seçim beyannamesi bugün açıklanıyor

AKP, seçim beyannamesini bugün açıklayacak.

AKP'nin 1 Kasım seçim beyannamesi, bugün Ankara ATO Congressium'da yapılacak tanıtımla açıklanıyor.

Beyannamedeki en önemli siyasi değişikliğin, başkanlık sistemi bölümünde olacağı iddia ediliyor. Bir önceki seçimde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın uyarıları üzerine planlanandan daha geniş yer verildiği öne sürülen başkanlık sistemi, bu kez ‘niyet beyanı’ boyutlarına ineceği iddia ediliyor.

Beyannamede, 7 Haziran seçiminde muhalefet partilerinin ağırlık verdiği ekonomik vaatlere de daha fazla yer verilmesi bekleniyor.

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, 4 Ekim'de seçim beyannamesini açıklamasının ardından ilk mitingini 5 Ekim'de Samsun'da, ikincisini Erzurum'da gerçekleştirecek.

Davutoğlu'nun her gün bir mitinge katılması ve toplamda 23-24 ilde miting yapması planlanıyor.

AKP  Genel Merkez Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) BaşkanıYıldız Seferinoğlu, seçime yönelik çalışmalar hakkında bilgi verdi. 

AKP'nin 7 Haziran seçimlerinde birinci parti olduğunu ancak teşkilatların adaylarla ilgili yoğun eleştirileri bulunduğunu söyleyen Seferinoğlu, 1 Kasım seçimlerine yönelik "daha yerel adaylar" belirleme noktasında gayretleri olduğunu ifade etti.

Seferinoğlu, "Bütün adaylarımız çok iyiydi ama belki yerelde karşılığı daha az olanlar vardı 7 Haziran'da, bu seçimde ona daha çok dikkat ettik. Yerel dinamikleri bilen, taban siyaseti yapabilecek, teşkilatın da destekleyebileceği, talep edebileceği adaylar arasında karşıladık ve aday listesinin açıklanmasından itibaren ciddi manada teşkilatlarımızın bundan memnun olduğunu gördük" dedi.