AKP'nin oylarındaki düşüşü açıklayan anket şirketi sahibine saldırı

AKP'nin oylarını yüzde 39 olarak açıklayan şirketin sahibi Murat Gezici evinin önünde saldırıya uğradı.

AKP’nin oy oranını yüzde 39 olarak açıklayan Gezici Araştırma Şirketi’ne baskın ve teftişten sonra ölüm tehditleri de başladı. Şirketin Sahibi Murat Gezici, “Bu sonuç seni yolun sonuna getirecek’ mesajları geldi, yargıya intikal ettirdim” dedi. Murat Gezici, oturduğu apartman girişinde 3 kişinin saldırısına uğradığını aralarında itişme olduğunu ve olaya ilişkin görüntü kayıtlarını da yargıya teslim ettiğini açıkladı.

Sözcü'den Veli Toprak'a konuşan Gezici, , iktidar partisindeki oy kaybının ciddi noktaya ulaştığını söyledi. Bu anket sonucu paylaştıktan sonra Gezici’nin merkezine Maliye müfettişeri baskın gibi teftişe geldi. Ardından SGK müfettişleri de şirkette inceleme yaptı.

Gezici, bir süredir twitter ve facebook üzerinden tehdit dolu mesajlar aldığını açıkladı. Bazı mesajların açık ölüm tehdidi olduğunu söyleyen Gezici, “Avukatımla konuştum, mesajları yargıya intikal ettirdik. Mesajlarda ‘anket sonucu seni de yolun sonuna getirecek’ gibi ifadeler var.” dedi.

Murat Gezici, oturduğu apartman girişinde 3 kişinin saldırısına da uğradığını söyledi. Saldırıda bulunanların anketten bahsettiğini,  anlatan Gezici, saldırıya ilişkin görüntü ve ses kayıtlarını da yargıya teslim ettiğini ve bu konuda fazlaca konuşmak istemediğini kaydetti.