AKP'nin kesinleşen vekil adayları: Mahçupyan ve Hakan Fidan aday oluyor

AKP'nin milletvekili listesi yavaş yavaş şekillenmeye başladı. Hakan Fidan'ın adaylığına artık kesin gözüyle bakılırken, Etyen Mahçupyan’ın da milletvekili adayı olacağı iddia edildi.

AKP'den milletvekili olacak bürokratlara ilişkin süreçte sona yaklaşıldı. Yeni Şafak'ın haberine göre 700'e yakın bürokrat vekillik için nabız yokladı. Buna karşın AKP'nin bürokrasiden 15 ismi aday göstereceği belirtildi.

MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın milletvekili adaylığına kesin gözüyle bakılırken, MİT Müsteşarlığı için yerine isim bulmakta zorlanıldığı ifade ediliyor.

BAŞDANIŞMALAR

AKP’den aday olmak için Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Aydın Ünal istifa etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın metin yazarı ekibinde de yer alan Ünal’ın adaylığına kesin gözüyle bakılıyor. AB Bakan Yardımcısı ve eski İstanbul Milletvekili Alaattin Büyükkaya, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, eski Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı Ulvi Saran’ın da milletvekili aday olması bekleniyor. Başbakan Başdanışmanı Hatem Ete ve Maliye Bakanlığı Müsteşarı Naci Ağbal’ın da ismi adaylık için kulislerde konuşuluyor.  
 
AKP’de aday olmak isteyen isimler arasında "çözüm sürecinin kara kutusu" olarak bilinen Adalet Bakanlığı Müşaviri Adnan Boynukara da yer alıyor. Parti kulislerinde Boynukara’nın adaylığına kesin gözüyle bakılıyor. Dershanelerin dönüştürülmesinin mimarı olarak gösterilen Milli eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, Akil İnsanlar heyetinden Erol Göka, Samsun İl Müftüsü Hayrettin Öztürk aday olacak bürokratlar arasında yer alıyor.
 
PARTİNİN AĞIR TOPLARI  
AKP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül, Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, MKYK üyesi Mazhar Bağlı gibi isimlerin adaylıklarına kesin gözüyle bakılıyor.
 
MAHÇUPYAN DA ADAY OLUYOR İDDİASI
Davutoğlu’nun Başdanışmanı Etyen Mahçupyan’ın milletvekilliği adaylığına kesin gözüyle bakılıyor.