AKP'nin çıkmazı, solun çıkışı...

​Adana soL Sohbetleri buluşmasında bugün iki soL yazarı konuk oldu. Kemal Okuyan ve Mustafa K. Erdemol'un katıldığı buluşnada "AKP'nin Çıkmazı ve Solun Görevleri" başlığı tartışıldı.

soL -Adana

Adana'da Komünist Parti Merkez Komite üyesi ve soL yazarı Kemal Okuyan ile soL yazarı Mustafa K. Erdemol'un katıldığı soL sohbetleri buluşmasında "AKP'nin Çıkmazı ve Solun Görevleri" başlığı tartışıldı.

Seyhan Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen sohbette ilk sözü alan Kemal Okuyan, dünyadaki gelişmelere değinerek kapitalizmin büyük bir kriz içinde olduğunu ve bu krizin sadece ekonomik bir kriz olmadığını, kapitalizmin aynı zamanda yapısal bir krizi olduğunu belirtti. "Sistem büyük bir yapısal kriz içinde. Kapitalizm aşırı bir üretim sorunu yaşıyor. Kapitalizm böyle kriz süreçlerinde iki türlü çıkış yapar: Savaş ve faşizm. Dünyadaki büyük güçler arasındaki rekabet artmış durumda. Suriye ve Ukrayna'daki savaş durumu bunun yansıması" diyen Okuyan, uluslarası emperyalist güçlerin eskisi gibi AKP'nin arkasında durmadığını belirtti.

AKP'nin toplumun yüzde ellisinden destek almasına karşın, toplumun yarısınının nefretini kazandığını söyleyen Okuyan, "Kötünün iyisini seçmemizi istiyorlar. Kötünün iyisi yok. Kötünün iyisi kötüdür. Dişimizi sıkıp, örgütlenip bu düzenden kurtulacağız" dedi.

Kemal Okuyan'dan sonra söz alan Mustafa Kemal Erdemol da bölgemizde yaşanan gelişmelerden söz etti ve AKP'nin Ortadoğuda izlediği politikaların Özal'ın başlattığı politakaları devamı olduğunu söyledi. ''AKP'nin Ortadoğuda izlediği politikaların ideoloğu olan Ahmet Davutoğlu bu ortak akılsızlığın mimarıdır'' diyen Erdemol, ''Arap Baharı'' sürecinin Davutoğlu'nun politikalarını hayata geçirmek için bir fırsat haline getirildiğini belirtti. "AKP Ortadoğu'da mezhepçi bir politika izliyor. Sünni her hareketi destekler duruma geldi" diyen Erdemol, AKP'nin barış sürecinde de büyük bir başarısızlık yaşadığını belirtti. 

Katılımcıların sunumlarından sonra sohbet, gelen soruların cevaplandırılmasıyla sona erdi.