AKP'nin 'Aktroll' ofisi açıldı

AKP'nin "Aktrolleri" çalıştıracağı ve AKP'nin dijital alandaki siyasal ofisi olarak tanımlanan "Yeni Türkiye Dijital Ofisi"nin açılışı bugün yapıldı.

Açılış, AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay tarafından gerçekleştirildi. Maslak'ta bir iş hanında faaliyet gösterecek ofiste 200 kişi 24 saat esasına göre çift vardiya olarak görev yapacak. Daha önce Twitter fenomeni Fuat Avni'nin de dijital merkez çalışanlarının maaşları hazineden karşılanacak iddialarıyla gündeme gelen "Yeni Türkiye Dijital Ofisi"nin daha çok sosyal medya alanında faaliyet gösterecek. 

Açılış töreninde AKP'nin seçimler öncesinde 100 bin kullanıcılık bir yayma hedefi olduğu iddialarını destekleyen açıklamalar yapan AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay," Biz zaten sosyal medyayı önceden de etkili kullanmaya hep gayret ettik. Ama bazen de tam kontrolünüz olmayabiliyordu. Bazen sapmalar oluyordu. Şimdi tek merkezden, kendi kurumsal kimliğimizle, bütün sosyal medya platformundaki hesaplarımızı bilerek ve bunu sizlerle de paylaşacağız"dedi. İlk defa bir siyasi partinin kurumsal merkez kurduğunu söyleyen Atalay," Sadece seçim dönemi için değil, seçimden sonraya da uzanacak parti çalışmalarımızda kullanacağımız önemli bir platform olarak kullanacağız burayı "diye konuştu.

4 AYRI EKİP ÇALIŞACAK
Yine Fuat Avni tarafından, 4 ayrı ekip çalıştırılcağı, ekiplerin  ağzı sıkı ve projeleri sızdırmayacak 180 kişiden oluştuğu iddialarının neredeyse aynısını söyleyen "Yeni Türkiye Digital Ofisi" Direktörü Gökhan Yücel "Bunlardan birincisi içerik üretimi ekimiz. İkincisi etkileşimi sağlayacak, yayılımı sağlayacak bir ekimiz var. 4 adet 45 kişilik ekipler var. Bu ekipler kampanyayı sahaya yayayacak"dedi.

Hafta başında dijital ofisle ilgili tweet atan Fuat Avni'nin bir başka iddiası ise Aktrollerin tek eksiklerinin içerik hazırlamak olduğu yönündeydi. Uzun süredir yapılan çalışamalarda 32 bin adet tweet hazırlandığı iddia edilmişti.

Fuat Avni'nin iddialarına karşılık gelecek şekilde sorulan "Aktrol" sorusuna yanıt veren Yücel, "Ak Parti'nin digital medya stratejisini Yeni Türkiye Digital Ofisi yürütmektedir. Adresimiz bundan sonra hepinizce malumdur. Hepinizi bekleriz. İstediğiniz her türlü soruyu bize sorabilirsiniz. Bizim görevimiz sahayı, teşkilatı bilgilendirmek. İçerik üretmek. Kampanyayı tahkim etmek ama aynı zamanda medyayı bu konu hakkında bilgilendirmektir" dedi.

AKTROL DİYE BİR KADRO YOKTUR
Yücel sözlerini "Yeni Türkiye Digital Ofisinde Aktrol diye bir kadro yoktur. Yeni Türkiye Digital Ofisinde digital analistler çalışır, kreatif direktörler çalışır.Sosyologlar çalışır. Metin yazarları çalışır. Sosyolaglar çalışır. Yabancı dil bilen insanlar çalışır. Siyasal iletişim uzmanları çalışır. Görsel tasarım ekipleri çalışır. Aktrol biraz kamuoyunun oluşturduğu bir söylemdir. Yeni Türkiye Digital Ofisinde çalışanlar Yukardaki saydığım disiplinlerdir. Bizim kapımız 7-24 herkese açık. Burası bir kampanya merkezidir. Bir mahremiyeti vardır ama bu mahremiyet, trollükle açıklanabilecek bir mahremiyet çerçevesi değildir" şeklinde sürdürerek, AKP'nin sosyal medya kampanyası için seferberlik başlattağı yönündeki iddiaların altını doldurdu.

GENÇLİK KOLLARI ÇALIŞACAK
İçerik hazırlanması konusunda Fuat Avni tarafından iddia edilen "il ve ilçe teşkilatlarının gençlik kollarının kullanacağı ve her aday için 11 kişilik görev ekibi kurulacak" ifadelerini destekleyen bir başka açıklama da Beşir Atalay'dan geldi. Atalay " Ak Partinin sosyal medya koordinasyonu buraya aittir. Gençlik kollarımızın çalışmalarını burayla irtibatladık. Buranın mesajını onlar esas olacaklar. Bizim seçim kampanyamız, strateji ekibimiz var genel merkezde ,onun başında ben varım. mesajlarımızı biz zaten paylaşıyıroz. Bizim sorumluluğumuzu alacağımız sosyal medya platformu burasıdır. Ama ben tanıtım medya başkanı olduğum günden beri dile getiriyorum. Kurumsal kimliğimizi taşımayan sosyal medya mesajlarının sorumluğunu biz almıyoruz" şeklinde konuştu.

AKP'nin dijital ofisinde görevlendirilecek kişilerin maaşlarının kim tarafından karşılacağı sorusu akıllarda kalırken bununla bir iddia yine Fuat Avni'den gelmişti: "Yezid, devletin parasıyla miting yaparken, Partisi de binlerce Aktrol'ün maaşını hazine yardımından karşılıyor."