AKP'nin aday adayları: Genelkurmay Başkanı kardeşi, yandaş kalemşorlar...

AKP'de aday adaylık başvuruları sona erdi. Başvurular arasında Genelkurmay 2. Başkanı'nın kardeşinden yazar Muhsin Kızılkaya'ya dek birçok isim yer aldı.

7 Haziran seçimleri yaklaşırken AKP'den aday adaylık başvuruları sona erdi. AKP'ye koşulsuz desteğiyle bilinen birçok isim "ödüllendirilmek" için adeta kuyruğa girdi.

Aday adaylık başvurularında dikkat çeken birçok AKP'li kalemşor yer aldı. Anadolu Ajansı eski Genel Müdürü Kemal Öztürk AKP’den Sakarya Milletvekili Aday adayı olurken, Yeni Şafak Yazarı Markar Esayan, Yazar Rahim Er, Gazeteci-Yazar Muhsin Kızılkaya, Star Gazetesi Yazarı Resul Kurt, Gazeteci Halime Kökçe, Gazeteci yazar Hüseyin Yayman, Nuri Elibol, “Türk Siyasetinde Bir Kasımpaşalı: Recep Tayyip Erdoğan” kitabının yazarı Gazeteci Bilal Çetin de aday adayı olan "gazeteci" isimlerden.

Sabah yazarı Mahmut Övür de İstanbul 2. Bölgeden aday adaylığını açıkladı. Övür, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan için 'muhtar bile olamaz' dedikleri dönemde "Meydanların Başbakanı" diye bir yazı kaleme almıştım. Şimdi de "Meydanların Başkanı" diyorum. Bu nedenle de siyasete girmeye karar verdim" ifadelerini kullandı.

AKP aday adayları arasında yer alan bir diğer isim ise Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler’in kardeşi oldu. Emekli Albay Atilla Güler, "36 yıllık kamu hizmetinin yanı sıra 5 yıl da savunma sanayi sektöründe üst düzey yöneticilik yaptım" diyerek aday adaylığını açıkladı.