AKP’liler görme engelli aday adayını salondan attı

AKP'nin Sivas'ta düzenlediği aday tanıtım toplantısında görme engelli aday adayı Fatih Karabağ salondan çıkarıldı.

7 Haziran seçimleri için aday olarak belirlenen isimleri Sivas kamuoyuna tanıtmak amacıyla bir program düzenlendi. Programa milletvekili aday adayları da davet edildi. Görme engelli Fatih Karabağ da program için salona geldi.

Zaman'da yer alan habere göre, milletvekili aday adayı da olan Karabağ, salonun ön sırasında bir yere oturdu. Bir süre sonra partililerin isteği üzerine yerinden kaldırılarak, salonun küçük ve dar olması nedeniyle kendisine yer bulunamayacağı gerekçesiyle salondan çıkartıldığı ileri sürüldü.

Görme Engelli Fatih Karabağ, duruma tepki gösterdi. Yara bandı satarak geçimini sağladığını ve partinin milletvekili aday adayı olduğunu belirten Karabağ, şunları söyledi: "Dışarı çıkardılar, böyle bir şey olmaz, 'Vatan, Millet, Sakarya' diyorlar, bizi dışarı atıyorlar. Milletvekili aday adayıyım, yara bandı satıyorum, olur mu böyle. Allah'tan korkun, benim hakkım var, bendekinin de hakkı var. Ben hakkımı istiyorum, eğer hakkımı vermezlerse haram ediyorum böyle bir şey olmaz ya. AKP aday adayıydım. Yara bandı satıyorum.

Sığmıyorlarmış, dar geliyormuş orası, onun için beni dışarı çıkardılar. Böyle bir şey var mı, yazık, günah, Allah'tan korkun. Görme engelliyim, beni dışarı çıkartmayın dedim ona rağmen attılar. Yapacak bir şey yok. Oturacak bir şey bulamıyorlar bana. Milletvekili aday adayıydım. Yaratılanı Yaradan'dan dolayı seviyorum. Herkesi seviyorum. Herkesi sevdiğim için bunlar başıma geliyor. Böyle bir şey var mı yahu?"