AKP'li Zeybekci coştu: Cumhurbaşkanı'nı eleştirmek milleti eleştirmektir!

AKP Denizli Milletvekili ve eski Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Cumhurbaşkanı'na yapılan eleştirilerin millete yapıldığını belirterek, "Cumhurbaşkanı 78 milyonu temsil ediyor, ona karşı dikkatli olacaksınız, herkes cumhurbaşkanı dendiğinde haddini bilecek" dedi.

DHA

AKP Denizli Milletvekili ve eski Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Cumhurbaşkanı'na yapılan eleştirilerin tüm millete yapıldığını belirterek, "Cumhurbaşkanı bu ülkenin 78 milyonunu temsil ediyor. Herkes, Cumhurbaşkanı dendiğinde haddini bilecek" dedi.

Zeybekci, Denizli Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti. Denizli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ümit Varol ve yönetim kurulu üyeleriyle bir süre sohbet eden Zeybekci, daha sonra İlyas Haytan Toplantı Salonu'nda soruları yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Bülent Arınç arasında yaşananlarla ilgili soruya cevap veren Nihat Zeybekci, "Bu sadece Tayyip Erdoğan'a söylenen bir söz değildir. Genel itibariyle ülkenin geleceğini de ilgilendiren, 78 milyonu ilgilendiren konulardır. Cumhurbaşkanı üzerinden yapılan konuşmaları yakından takip ederim. Bu dava Cumhurbaşkanımızın kişiliğinde bayraklaşıyor. Geçen yıl ocak ayında oyumuz yüzde 49-52 civarındaydı. 7 Haziran'a geldiğinde yüzde 40'lara indiğini gördük. Benim haddim değil ders vermek ya da ikazda bulunmak. Ama sonuçlarını 2015'te gördük. Bunun tekrar edilmiş olması bugün acaba bilerek kasten tekrar öyle bir şeye gidilmiş olması, ben öyle algılarım" dedi.

Erdoğan'ın 78 milyonu temsil ettiğini söyleyen Zeybekci, "Elbette ona karşı dikkat edeceksiniz. Yıpratılan bu ülkenin lideri olur. Bunun adı bugün Erdoğan'dır yarın Kemal Kılıçdaroğlu da olsa yine aynı şeyi söylerim. Herkes, Cumhurbaşkanı dendiğinde haddini bilecek. Çünkü o Türkiye'nin Cumhurbaşkanıdır. Ülkeyi temsil ediyor. Eleştiriler ve diğer şeyler beni rahatsız ediyor" diye konuştu.