AKP'li Zengin'den itiraf: 'Delegeler hediye ile satın alınıyor...'

CNN Türk'teki Tarafsız Bölge programında Hakan Fidan'ın adaylığı tartışılırken, AKP İstanbul İl Yönetim Üyesi ve İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Özlem Zengin'den, AKP'li delegelerin hediye ile satın alındığı itirafı geldi.

 

AKP ve yandaşların dillerinden düşmeyen "sandık ve meşruiyet" ikilisi, ilk kez bir AKP'li tarafından "sorgulandı". AKP İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Özlem Zengin;  katıldığı televizyon programında sandıktan çıkanın 'meşru' olamayacağını ve AKP'li delegelerin hediyeler karşılığında oy verdiğini iddia ederek delegelere de "rüşvetçi" demiş oldu.

DELEGELERİ HEDİYE İLE SATIN ALIYORSA...

Programda HDP'li Altan Tan, AKP içinde de demokrasi olmadığını, tüm kararları Erdoğan'ın verdiğini savundu.  AKP İstanbul İl Yönetim Üyesi ve Kadın Follar Başkanı Özlem Zengin ise AKP'de kararların istişare ile alındığını öne sürdü.

Altan Tan'ın; "Bu nasıl bir istişareyse, Mardin'de ön seçimde birinci çıkan aday, altıncı sırada bile kendisine yer bulamıyor" sözleriniin ardından AKP'li Özlem Zengin'in itirazı ise itiraf niteliğinde oldu. Zengin; "Bir aday, delegelere hediye dağıtarak birinci çıkıyorsa bu ne kadar adil? AK Parti'de adaylar sadece ön seçimle seçilmiyor. Ön seçimlerden gelen sonuçlar da dikkate alınarak bir istişare yapılıyor' dedi. 

Bunun üzerine Altan Tan; "Delegelerinizin hediye ile satın alındığını mı iitiraf ediyorsunuz. Haklısınız, Mardin'de o aday da hediye dağıtarak birinci çıkmıştı" dedi.