AKP'li Yeneroğlu'ndan Nihat Hatipoğlu'na Tepki: Nihat hocaya yakıştıramadım

Nihat Hatipoğlu'nun canlı yayında bir çocuğu müslaman yapma şovuna bir tepki de AKP'nin muhaliflerinden İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu'ndan geldi.

soL - Haber Merkezi

Geçtiğimiz günlerde ATV'de yayınlanan bir iftar programında, Nihat Hatipoğlu 13 yaşındaki bir çocuğun dinini değiştirmiş, başta çocuğun annesi olmak üzere bir çok yerden tepki gelmişti. HDP Milletvekili Garo Paylan, dini değiştirilen çocuğun annesinin kendisine ulaştığını ve annesinin onayının olmadığını açıklamıştı. Bu gelişmeler üzerine çocuğun ailesi de Hatipoğlu hakkında suç duyurusunda bulunda.

Hatiploğlu'nun şovuna bir tepki de AKP'nin muhaliflerinden olarak bilinen, AKP İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu'ndan geldi.

Twitter'dan yaptığı açıklamada ' Nİhat Hoca'ya yakıştırmadım ve üzüldüm' ifadelerini kullanan Yeneroğlu, 'Ailesinin rızası olmaksızın 13 yaşındaki bir Müslüman çocuğun Hristiyanlar tarafından vaftiz edilmesi durumunda ne hissedersem, bu görüntüler karşısında aynı hissiyatı taşıdım. İstismar mutlaka bir boyutu. Asıl sorun empati yoksunluğu.' dedi.

 

'İstifa etti' iddaaları

AKP'li Yeneroğlu'nun partisinden istifa ettiği geçtiğimiz günlerde gündeme gelmişti. Mustafa Yeneroğlu, bu iddiaları yine twitter üzerinden yalanlamıştı.