AKP'li yazar seçimde kime oy vereceğini açıkladı: Meclis'te başka, başkanlıkta başka...

Davutoğlu'na yakınlığıyla bilinen AKP'li yazar Etyen Mahçupyan, bu seçimde AKP'ye oy vermeyeceğini açıkladı.

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'na yakınlığıyla bilinen Karar gazetesi yazarı Etyen Mahçupyan, bu seçimde AKP'ye oy vermeyeceğini açıkladı.

Mahçupyan, Meclis seçiminde Saadet Partisi'ne, başkanlık seçiminde ise İnce'ye oy vereceğini duyurdu.

Yazının ilgili bölümü:

Bu değerlendirme ışığında, benim gibi AK Parti’nin kuruluş ilke ve kriterlerini desteklemiş ve hala desteklemeye niyetli seçmenler için ‘tercih’ muhalefet yelpazesini işaret ediyor. Normalleşme açısından HDP’nin Meclis’te olması gerektiği açık olsa da baraj sorunu yaşayacağını sanmıyorum. Dolayısıyla parlamento seçiminde oyum Saadet Partisi’ne gidecek. Çünkü Meclis’te muhafazakar ‘sesin’ sadece ‘yeni’ AK Parti tarafından temsil edilmesini tehlikeli buluyor ve dini duyarlılığı yüksek bir partinin sağduyulu duruşunun normalleşmeyi teşvik edeceğini düşünüyorum. 

Cumhurbaşkanlığı seçiminde ise Muharrem İnce’ye oy vereceğim… Çarpıcı meziyetlere sahip olduğunu varsaydığımdan veya ülkeyi bir anda rasyonel yönetime geçireceğinden emin olduğum için değil… Siyasetin dilini rahatlatan bir rakibin güçlenmesi ve belki de kazanmasının bu akıl dışı zorlama gidişatı, insanların ruhi dengesini bozan atmosferi normalleştirebileceğini umduğum için. Ve de bu sayede dindarların ve genelde muhafazakarların (bilerek ya da bilmeyerek) kendilerine daha fazla zarar vermelerinin engellenmesi, basiretli algı ve değerlendirme kapasitelerini yeniden kazanmalarına yardımcı olunması, kısacası yeni bir ‘nefes’ için…