AKP'li vekilin oğlu madenlerden sorumlu olacak

Madenlerde yaşanan büyük faciaların ardından gözlerin çevrildiği Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nda önceki gün skandal bir atama gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yapılan atamada, AKP'li vekil Necdet Ünüvar'ın oğlu Alaattin Ünüvar 1. derece kadrolu Bakanlık Müşaviri oldu.

Haber Merkezi

Maden faciaları ülkenin bir numaralı gündemlerinden biri olmaya devam ederken, kazaların nedenini gösteren skandal bir atama gerçekleştirildi. 13 Kasım 2014 tarihli Resmi Gazete'de yer alan atama kararlarında yer alan bir maddede "Açık bulunan 1 inci derece kadrolu ve +3600 ek göstergeli Bakanlık Müşavirliğine Alaattin ÜNÜVAR’ın atanması, 657 sayılı Kanunun 59 ve 60 ıncı maddeleri ile 2451 sayılı Kanunun 2 nci maddesi gereğince uygun görülmüştür" ifadesi yer aldı.

Kararda adı geçen Alaattin Ünivar'ın TBMM Sağlık ve Çalışma Komisyonu Başkanı AKP'li Necdet Ünüvar'ın oğlu olduğu ortaya çıkarken, 25 yaşındaki Ünüvar’ın bugüne kadar tek tecrübesinin AKP gençlik kolları üyeliği olması işçi cinayetlerinin nedenini de gözler önüne seriyor.

İşte o skandal atama: