AKP'li Üstün'den şaşırtmayan açıklama: ODTÜ kaymak tabaka okulu, arazisine 4-5 üniversite sığar

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün, ODTÜ merkez kampüsünde mescit tartışmaları üzerinden başlayan gerginliğe ilişkin açıklamalarda bulundu.

Haber Merkezi

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün, ODTÜ merkez kampüsünde mescit tartışmaları üzerinden başlayan gerginliğe ilişkin açıklamalarda bulundu. Kuralı bozmayarak ODTÜ'lülere hakaret etmeyi sürdüren Üstün, AKP'lilerin siyasi genlerine işlemiş olan tüccar-müteahhit zihniyetin de örneğini sergiledi ve AKP'nin ODTÜ arazisine ilişkin fantezilerine dair de ipuçları verdi. 

Üstün, “Buradan YÖK’e sesleniyorum. ODTÜ'nün kontenjanlarını arttır, Anadolu evlatları bu üniversiteye girebilsinler. Oraya sadece elit, tuzu  kuru, kaymak tabakanın çocukları gelmiş, böyle bir kültür oluşmuş, bu kültürü güya kendilerince bozmak istemiyorlar ama bunun yolu ve yöntemi, oradaki kontenjanların arttırılmasıdır” diye konuştu. ODTÜ’de yaşananların üzüntü verici olduğunu vurgulayan Üstün, ODTÜ’nün çok büyük bir araziyi zapt ettiğini, buraların milletin arazisi olduğuna değinerek, “Oraya en az 4 üniversite daha sığar Milletimizin, yeni üniversitelerin kullanımına açılması lazım” dedi.