AKP'li Özdağ: 2016 yılı içinde referandum sandığı kapımızı çalabilir

AKP Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, 2016 yılı içerisinde yeni anayasa için referandum sandığına gidilebileceğini söyledi.

CHA

AKP Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, bu yıl içinde yeni anayasa için referanduma gidilebileceğini söyledi. 

AKP Denizli İl Teşkilatı'nı ziyaret eden Özdağ, burada gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Türkiye'nin yeni bir anayasaya ihtiyacı olduğunu belirten Özdağ, "1921, 24, 61 ve 82 anayasaları, olağanüstü hal döneminin anayasalarıydı. Birincisi kuruluş ve kurtuluş dönemiydi, 1921 ve 24, Gazi Mustafa Kemal Atatürk dönemiydi. Diğerleri ise darbe anayasalarıydı. Bugün yeni bir anayasaya ihtiyacımız var. 26. dönem milletvekilleri olarak TBMM'de yapmamız gerekiyor. Yeni bir anayasa komisyonumuz kuruldu. Her partiden üç üye var ve bu üyeler çalışıyorlar, çalışmaya başladılar ama benim tahminim odur ki hem CHP'nin hem MHP'nin geçmişten ders alarak, gerek 12 Eylül referandumundan gerekse 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinden ders alarak bundan sonra yeni bir anayasanın yapımında ciddi şekilde katkıda bulunacaklarını tahmin ediyorum" dedi.

Türkiye'deki bütün seçmenlerin, Meclis'in bir anayasa yapmasını istediğini söyleyen Genel Başkan Yardımcısı Özdağ, "Eğer bu anayasayı yedi sekiz ay içerisinde Meclis'te oluşturabilirsek, bu taslağı birlikte beraberce referanduma götürebiliriz diye düşünüyorum. 2016 yılında bir sandık kapımızı çalabilir, bu da referandum sandığı olur ve referandumdan da Türkiye'de yeni bir dönem, yeni bir merhale başlamış olur; yeni bir milat, yeni bir kilometre taşı başlamış olur. Benim ümidim, 2016 yılının sonuna doğru Türkiye'de bir anayasa referandumu olacak diye düşünüyorum, ümit ediyorum" diye konuştu.