AKP'li Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı istifa etti: İstifanın perde arkası...

AKP Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'la yaşadığı tartışmanın ardından görevden alınacağı ileri sürülen Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, istifa ettiğini açıkladı.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, istifa ettiğini açıkladı.

Twitter'dan bir açıklama yapan Yılmaz, "Söylenecek o kadar söz var ki; Hepsini kalbimin derinliklerine atıyorum. Küllensin diye... 23 yıllık aktif siyasi hayatıma son veriyorum. Ordu Büyük Şehir Belediye Başkanlığı görevimden istifa ediyorum. Ben hakkımı helal ediyorum. Sizlerde helal ediniz. Allaha emanet olunuz" dedi.

GERİLİM GEÇTİĞİMİZ SENE BAŞLAMIŞTI

Yılmaz, kısa süre önce AKP Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'u sosyal medyadan sert sözlerle hedef almış, "Edebinizi takının diyerek partimize parmak sallayan, en ağır hakaretleri hiç çekinmeden sıralayan kişinin 8 yıl önceki sözleri… Demek ki, Ne oldum değil, ne olacağım demeli!” ifadelerini kullanmıştı.

Kurtulmuş'un yerel seçimlerde Yılmaz'ın aday gösterilmesini istemediği, ikili arasında gerilim olduğu belirtiliyordu.

Ordu'da, 23 Temmuz 2017'de Aybastı Perşembe Yayla Şenliği’nde dönemin Ordu Emniyet Müdürü Suat Çelik ile Enver Yılmaz arasında protokol tribününde kavga çıkmıştı. O dönem Kültür ve Turizm Bakanı ve Ordu Milletvekili olan Numan Kurtulmuş, kavganın arasında kalarak şenliği terk etmişti.