AKP’li Metiner: Dündar ve Gül gazetecilikten değil, casusluktan tutuklandılar

AKP İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, Can Dündar ve Erdem Gül’ün gazetecilik yaptıkları için tutuklanmalarının söz konusu olmadığını, iki gazetecinin tutuklanmasının nedeninin yasaya göre 'casusluk' olduğunu ifade etti.

AKP İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, MİT tırlarının içinde silah ve mühimmat bulunduğunu ortaya koyan haberleri yüzünden “terör örgütüne yardım, askeri ve siyasi casusluk, devlet sırlarını ifşa etme” iddiasıyla tutuklanan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara temsilcisi Erdem Gül’ün gazetecilik faaliyetinden dolayı tutuklandıkları kanaatinde olmadığını söyledi. “Mevcut yasalarımıza göre casusluk faaliyetinden dolayı tutuklandılar” diyen Metiner, “Biz AK Parti olarak tutuklanmayı çok genel kabule dönüşen bir uygulama olarak tasvip etmiyoruz. Keşke tutuksuz yargılansalardı” dedi.

İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner’in, Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Can Dündar  ve Erdem Gül’le ilgili değerlendirmeleri şöyle:

“Can Dündar ve temsilcinin gazetecilik faaliyetinden dolayı tutuklandığı kanaatinde değilim. Mevcut yasalarımıza göre casusluk faaliyetinden dolayı tutuklandılar. Bunun altını çizmek isterim. Mevcut yasaları beğenmeyebilirsiniz, eleştirebilirsiniz ama mevcut yasaların savcılarımız hakimlerimiz  tarafından uygulanmaması  gerektiğini savunursanız bu ülke kanun devleti hukuk devleti olmaktan çıkar. Bu yasalarda bir yanlışlık varsa oturur TBMM’de tartışır, değiştiririz.”

“Ama, bir gazetecilik faaliyetin dolayı tutuklanma söz konusu değil, açık kanunlarımıza göre casusluk anlamına gelecek bir fiilden dolayı tutuklanmışlardır. Biz AK Parti olarak tutuklanmayı çok genel kabule dönüşen bir  uygulama olarak  tasvip etmiyoruz. Tutuksuz da yargılanabilir. Tutukluluk halinin bir istisnai bir hal olarak uygulanmasından yanayız. Keşke tutuksuz yargılansaydı. Keşke Can Dündar ve gazetenin temsilcisi tutuklanmasaydı. Tutuksuz yargılanmasını temenni etmek ayrı bir husus. Can Dündar ve temsilcinin gazetecilik faaliyetinde dolayı tutuklandığını iddia etmek ayrı bir husus.

MİT tırlarına yönelik operasyon iki açıdan suç oluşturur. Türkiye’yi uluslararası camiaya. Terör örgütlerin arka çıkan hatta silah kaçakçılığı yapar bir ülke konumuna soktuğu için. Bir Türkiye milliyetçisi hiçbir insanın zaten haber dahi yapmayı aklının ucundan geçirmeyeceği bir durumdur.

AKP hükümetini kötülemek için başvuran çok ahlaksızca bir paralel operasyondur. Ne hikmetse ömrünü neredeyse paralel yapıyla, Fethullah Gülen cumhuriyetiyle savaşarak  geçiren Cumhuriyet Gazetesi paralel yapının güdümüne girmiştir. Bunlar operasyonları servis etmiştir.”

'CASUSLUK SUÇUDUR'
“Cumhuriyetin zaten bu Türkiye düşmanı bir terör şebekesinin operasyonuna kendisini bir alet etmesi kabul edilemez. Mit bir istihbarat örgütüdür. MİT’e ait istihbarata ait olay teşhir erilmiştir. Bu casusluk suçudur.”