AKP'li Elvan protesto edildi: Polis eylemcileri gözaltına almaya çalıştı, yurttaşlar tepki gösterdi

Mersin'de seçim çalışmaları kapsamında esnaf ziyaretinde bulunan eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'ı protesto etmek isteyen iki kişi gözaltına alınmak istenince onları vermek istemeyen yurttaşlarla polis arasında gerginlik çıktı.

AKP Antalya Milletvekili ve Mersin milletvekili adayı Lütfi Elvan, seçim çalışmaları için bulunuğu Mersin'de, Halk Evleri üyesi iki kişinin protestosuyla karşılaştı. Elvan'ın etrafındaki polisler eylemcilere müdahale ederek gözalatına almaya çalıştı.

Polisler eylemcilerden birini polis aracına bindirmek isteyince çevrede bulunan yurttaşlar tepki gösterdi. Çevredekiler gözaltına alınan eylemciyi polisin elinden almak isteyince arbede çıktı. Yurttaşların elinden alınan protestocu, karga tulumba polis aracına bindirildi.

Polisin diğer protestocuya müdahalesine de tepki gösterenlerin öfkesi gözaltı işleminden sonrada sürdü. Yurttaşlar "yuhlayarak" yaşananları protesto etti.

Eski Bakan Lütfi Elvan ise "Bırakın, doğru değil arkadaşlar, bırakın bu çocukları, rahat bırakın bu kadını, böyle bir şey olamaz." ifadesini kullandı. İki esnafı daha ziyaret eden Elvan, daha sonra olay yerinden apar topar ayrıldı.