AKP'li Çelik'ten Türkiye fonunu kesen AP'ye: 'Aşırı sağcılarla dolu'

AKP'nin Merkez Yürütme Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulunan AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’na katılımı, Almanya ziyareti ve Avrupa Parlamentosu'nun (AP) Türkiye'ye ayrılan 70 milyon avroluk fonu iptal etmesini değerlendirdi.

Haber Merkezi

AKP Sözcüsü Ömer Çelik MYK toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’na katılımı ve Almanya ziyaretine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Çelik’in açıklamalarından satır başları şu şekilde:

'AŞIRI SAĞ AVRUPA'NIN DEAŞ'IDIR'

Erdoğan’ın Almanya ziyaretini “Aramızdaki sorunların çözülmesi açısından bu ziyaretin arzulanan amacına ulaştığını ifade edebiliriz” sözleri ile değerlendiren Çelik, ziyaretin ardından Alman basınında yer alan ifadelere ilişkin “Avrupa'nın DEAŞ'ı aşırı sağdır” dedi. Çelik, Avrupa’da “diyaloğa en açık liderin” de Merkel olduğunu belirtti.

Geçtiğimiz hafta New York’ta gerçekleşen Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda 14 ikili görüşme gerçekleştirildiğini aktaran AKP sözcüsü, ABD Başkanı Trump ile Erdoğan’ın “kulis görüşmesinden” bahsetmedi.

'MHP'NİN AF TEKLİFİ ÜZERİNDE ÇALIŞILIYOR'

MHP’nin meclise sunması beklenen af teklifi üzerinde çalışmaların tamamlanmadığını açıklayan Çelik, “Kişiye karşı değil, devlete karşı suçlar açısından incelemeye alacağımızı belirtmiştik. Cumhurbaşkanımıza sunulduktan sonra sizlerle paylaşacağım” dedi.

'AP FONLARI NEDEN KESİYORSUN?'

Avrupa Parlamentosu’nun (AP) Türkiye'ye yönelik geçen yıl dondurulan 70 milyon avroluk fonu iptal etmesine tepki gösteren Çelik, “Müzakere etmiyorsun, eleştiriyorsun. Standartları ilerletmek için verilen fonları neden kesiyorsun? Yargı alanındaki fonları ilk olarak kestiler. İdeolojik fanatizm giderek AP'yi kıskacına almaktadır" sözleri ile “AP’nin aşırı sağcılar ile doldurulduğunu” belirtti.

'CHP AVRUPA SAĞININ KOPYASI'

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun McKinsey hakkında Cumhurbaşkanı'na yönelttiği soruları cevap veren Çelik, McKinsey'den yalnızca görüş alındığını öne sürerek "Bu kurumlara icrai bir yetki vermek başka bir şeydir. Bunların icrai yetkisi yoktur” dedi. Yerli ve yabancı pek çok kurumdan bilgi alındığını belirten Çelik Kılıçdaroğlu'nu "CHP'nin sosyal demokrat siyasetle ilgili danışmanlık alması lazım. CHP, Avrupa aşırı sağının fotokopisi olmaktan öteye geçemiyor" sözleri ile hedef aldı. Çelik, Kılıçdaroğlu'nun eleştirilerine "Sıradan bir danışmanlık işinden sahte bir emperyalizm propagandası yaratmayı ancak Kılıçdaroğlu yapar" sözleri ile cevap verdi.