AKP'li Çalık'a göre kadına yönelik şiddet artmıyormuş

AKP yöneticisi Çalık, kadına yönelik şiddetin artmadığını iddia etti.

soL Haber Merkezi

AKP Adana Kadın Kolları 4'üncü Olağan Kongresi'nde konuşan AKP Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, AKP döneminde kadın cinayetlerinin artmadığını, cinayetlerin görünürlüğünün arttığını iddia etti. Şiddeti önlemek ve yapana gerekli cezayı vermek için 6284 sayılı kanunu çıkardıklarını ifade eden Çalık, bu kanuna rağmen cinayetleri önleyemediklerini itiraf etse de, kadına yönelik şiddetin AKP döneminde arttığı iddiasını kabul etmediklerini yineledi.

Çalık'ın ifadesi, AKP döneminde tüm istatistiklerde olduğu gibi kadına yönelik şiddet hakkındaki verilerde de çarpıtmalar olduğu iddiasını akla getirdi. Ancak bu çarpıtmalara rağmen, AKP döneminde kadına yönelik şiddetteki artış gizlenemiyor. Kadını toplumsal yaşamın her alanında ikinci sınıf bir vatandaş olarak gören AKP zihniyeti, bu bakış açısıyla kadına yönelik şiddeti meşrulaştırdıkça, bu rakamların azalması için bir neden de ortada görünmüyor.

AKP kamuoyunun Özgecan'ın katledilmesinden sonra verdiği tepkiler de, AKP tabanında kadına yönelik şiddetin meşru görüldüğünü ispatlıyor.

2014'te sadece ana akım medyaya yansıyan haberlere göre 209 kadın öldürüldü, 123 kadın darp edildi, 50 kadın taciz ve tecavüze uğradı.