AKP'li belediye başkanına 'Cemaat' soruşturması

AKP’li Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz hakkında Bolu Cumhuriyet Savcılığı tarafından Cemaat soruşturması yürütüldüğü ileri sürüldü.

Abant TV davasında yargılanan İmdat Aslan, Bolu'daki Cemaat soruşturmasına ilişkin İçişleri Bakanlığına bazı şikâyet dilekçeleri gönderdi.

Dilekçelere cevabın, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu adına Genel Müdür Bilal Şentürk tarafından İmdat Aslan’a gönderildiği ileri sürüldü.

Odatv'nin aktardığı habere göre, gönderilen cevapta, AKP’li Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz hakkında Bolu Cumhuriyet Savcılığı tarafından Cemaat soruşturması sürdürüldüğü ve soruşturmanın halen devam ettiği iddia edildi.

İmdat Aslan’ın Medya14 haber sitesine yaptığı açıklamalar şu şekilde:

“İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu adına Sayın Genel Müdür Bilal Şentürk tarafından şahsıma gönderilen cevabi yazıda, “Bolu Valisi, Bolu Belediye Başkanı ve Ak Parti Bolu İl Başkanının FETÖ ile irtibatlı olduğu iddiaları ile ilgili olarak; Bolu Valisi ve Ak Parti Bolu İl Başkanı hakkında herhangi bir soruşturma bulunmadığı ancak Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz hakkında Bolu Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma yürütüldüğü”   bilgisi ekli evrakta da görüldüğü benimle  paylaşılmıştır. 10 Eylül 2018 tarihli AbantTV davasının ikinci celsesinde de ilgili belgeyi mahkemeye sundum. Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından A.Yılmaz hakkında sürdürülen soruşturmanın halen sürdürüldüğü bilgisine de ulaştım.”