AKP'li bakan HDP'yi suçladı: Vatandaşı korkutmaktan vazgeçsinler

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, HDP binalarına yapılan saldırı hakkında yaptığı açıklamada "Doğu ve Güneydoğu'da da HDP'nin vatandaş üzerinde yoğun baskısı var, vatandaşı korkutmaktan vazgeçmeliler" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, HDP binalarının saldırıya uğramasına ilişkin "HDP madem ki adalet ve özgürlük istiyor herkesin bu topraklarda huzur içinde yaşamalarını arzu ediyorlarsa bu tehditlerden, baskılardan vatandaşı korkutmaktan vazgeçmeliler" dedi.

AKP'li Eroğlu, AKP İzmir İl Başkanlığı ziyaretinde yaptığı açıklamada şunları kaydetti: 

"Demokrasilere kesinlikle saldırılar, el hareketleri, silah çekme kabul edilemez. Herkes istediğini söylesin istediği partiye oyunu versin. Doğu ve Güneydoğu'da da HDP'nin vatandaş üzerinde yoğun baskısı var. Biz kendilerine her bakımdan sıkıntı olmaması için tedbir alıyoruz ama Doğu ve Güneydoğu'da da eğer samimilerse dikkat etmeleri gerekiyor. Geçen seçimde sandıklarda ölülere bile oy verdirildiğine, bazı sandılara el koyduklarına şahit olduk. HDP madem ki adalet ve özgürlük istiyor herkesin bu topraklarda huzur içinde yaşamalarını arzu ediyorlarsa bu tip tehditlerden baskılardan vatandaşı korkutmaktan vazgeçmeliler. Biz her ikisine de karşıyız."