AKP'li Babuşçu'nun 'Kahpe İnönü' ve '90 yıllık reklam arası' mesajlarına suç duyurusu

Tülay Babuşçu hakkında, dokunulmazlığının kaldırılması ve 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle fezleke düzenlenebileceği belirtiliyor.

Twitter’da ‘’Bizans dostu kahpe İnönü’’ başlıklı bir mesaj paylaşan ve daha önce de "Tabiki Sn Cumhurbaşkanı'mızın zekası. 600 yıllık İmparatorluğun 90 yıllık reklam arası sona erdi" diyen AKP Balıkesir milletvekili Tülay Babuşçu hakkında, dokunulmazlığının kaldırılması ve 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle fezleke düzenlenebileceği bildirildi.

Sözcü'de yer alan habere göre, CHP bu konuda suç duyurusunda bulunurken, savcıların harekete geçmesi durumunda Babuşçu hakkında dokunulmazlığı nedeniyle ceza davası açılamayacak. Ancak milletvekilliği sona erdikten sonra ya da dokunulmazlığı TBMM tarafından kaldırılırsa yargılanabilecek.

Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran, TCK’daki 299. maddenin görevde olan Cumhurbaşkanına hakaret suçunu düzenlediğini belirterek ‘’Hayatta olmayan bir eski Cumhurbaşkanı hakkındaki hakaret suçu ise, genel hükümler çerçevesinde suç soruşturmasına konu oluyor. Mirasçılarının da suç duyurusunda bulunma hakları var’’ dedi.