AKP'den SYRİZA açıklaması: Birlikte çalışmaya hazırız

Yunanistan'daki seçim sonuçlarını değerlendiren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu "Yunanistan halkının kararına kesinlikle saygı duyuyoruz. Hangi iktidar iş başına gelirse gelsin onunla çalışmaya hazırız" dedi.

Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto ile heyetler arası çalışma kahvaltısında bir araya gelen Mevlüt Çavuşoğlu, görüşmenin ardından işbirliği anlaşmasını imzalayarak ortak basın toplantısı düzenledi.

Yunanistan'daki seçim sonuçlarını değerlendiren Çavuşoğlu "Yunanistan halkının demokratik kararıdır. Buna herkesin saygı duyması gerekir. Bizim Yunanistan ile olan ilişkilerimizi daha da ileri noktaya götürmek için attığımız adımlar ortada. Özellikle Ege'de gerginliğin azaltılması ve var olan sorunlara çözüm bulmak için yürüttüğümüz görüşmelerin devam etmesini arzu ederiz" dedi.

Konuşmasında Kıbrıs sorununa değinen Çavuşoğlu "Bu konuda da Yunanistan'a da önemli rol düşüyor. Hem Kıbrıs müzakerelerinin tekrar başlaması ve hızlandırılması hem de var olan sorunların çözümü gerginliğin azaltılması için gerekli adımların atılmasında Yunanistan ile birlikte çalışmayı arzu ediyoruz. Syriza Partisi'nde de bu anlayışın olduğunu gördük. Yunanistan halkının kararına kesinlikle saygı duyuyoruz. Hangi iktidar iş başına gelirse gelsin onunla çalışmaya hazırız. " dedi. 

Yunanistan'ın, Türkiye'ni AB üyeliğine daha önce de öyle ya da böyle destek verdiğini belirten Çavuşoğlu, "Yeni gelecek iktidarın da destek vereceğini, engel olmayacağına inanıyoruz" dedi.