AKP'de ibre erken seçime mi döndü?

Dün Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Meclis'te yaptığı konuşma ve CHP ile MHP'nin yaptığı açıklamalar sonrası koalisyon tartışmaları yeniden alevlendi.

Haber Merkezi

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun "Cumhurbaşkanlığı makamını rencide edecek hiçbir müzakerenin içinde olmayız" açıklamaları ve CHP, MHP ve HDP'ye yönelik sözleri AKP'de ibrenin erken seçime döndüğü yorumlarına neden oldu.

Bugün bazı gazetelerde AKP'nin koalisyon yerine erken seçime yöneleceği belirtilse de, dört partinin de koalisyon konusunda kesin bir ret tavrı bulunmuyor.

Her partinin çeşitli düzlemlerde koalisyona yönelik "evet" tavrı bulunurken, bugün yapılacak Meclis Başkanlığı seçiminin özellikle 4. turunun koalisyon konusunda büyük tartışmaları tekrardan alevlendirmesi bekleniyor.

Bu arada kulislerde konuşulan bir diğer iddiaya göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3-5 Ağustos arasında yapılacak Yüksek Askeri Şûra’ya (YAŞ) mevcut hükümetle girmek istiyor. Erdoğan'ın bu nedenle hükümeti kurma görevini bu süreyi göz önüne alarak vereceği ileri sürülüyor.