'AKP tek başına iktidara gelecek çoğunluğu bulamayacak'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara 2'nci bölge milletvekili adayı Haluk Koç,"AKP tek başına iktidara gelecek çoğunluğu bulamayacak" iddiasında bulundu.

DHA

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, 7 Haziran'da yapılacak Milletvekili Genel Seçimi için kendilerine ulaşan son rakamları açıklayarak "AKP yüzde 37-38, CHP de yüzde 29-30'larda. Manzara şu AKP tek başına iktidara gelecek çoğunluğu bulamayacak" dedi.

"Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Daha önceki seçimlerden çok farklı bir görüntü var. Yüzde 40'ın altına inmiş bir AKP, yüzde 30'a ulaşmış bir CHP var" diyen Koç, "İlk defa genel lafların dışında, sıkıntı çeken vatandaşın sorunlarına ben geldiğimde şunu yapacağım diye açık, net konuşan bir CHP var. Bu önemli. Dikkat ederseniz eskiden onlar bir laf söylerdi biz onların peşinden koşardık, cevap vermek için. Şimdi biz bir laf söylüyoruz, onlar iki koldan birden, ustası, çırağı biz cevap vermeye çalışıyor. Ne ustasına ne çırağına, ne aslına ne suretine biz kavga boyutunda hiçbir cevap vermiyoruz. Yalnızca ne yapacağımızı anlatıyoruz. Bu vatandaşın dikkatini çekmiş durumda. Bizim muhatabımız insan, bizim muhatabımız emekli, çalışan, işsiz, sıkıntı çekenler ve biz onlara ne yapacağımızı anlatıyoruz" ifadelerini kullandı.