AKP Sözcüsü Çelik'ten savaş ilanı: Türkmenleri donatacağız

MYK toplantısı sonrası AKP sözcüsü Ömer Çelik açıklama yaptı ve "çok açmıyorum ama" diyerek Türkmenleri "donatacaklarını" söyledi

Haber Merkezi

AKP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sona erdi. Genel Başkan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında, AKP Genel Merkezi'nde basına kapalı gerçekleştirilen toplantı, bir saat sürdü. 

MYK toplantısı sonrası AKP sözcüsü Ömer Çelik açıklama yaptı. Hiçbir dost ülkeyi tehdit olarak görmediklerini savunan Çelik, "Bu Rusya'ya karşı bir eylem değildir" dedi. Çelik, "Rus makamlarına da angajman kuralları en güçlü şekilde iletildi" diye konuştu.

Ömer Çelik'in açıklamasının ilgili kısmı şöyle:

Hava sahasını ihlal eden uçağa angajman kuralları çerçevesinde müdahale etmiştir. Bu son derece tabiidir. Angajman kuralları Türkiye tarafından Rus makamlarına en güçlü şekilde iletildi. Rusya bizim düşmanımız, hasımımız değildir. Düşmanca bir tavır olarak değerlendirmek konuyu gerçekten saptırmak olacaktır. Türkiye'nin angajman kurallarını uygulama konusunda tereddüdü olmayacaktır.

'TÜRKMENLER DONATILMALIDIR'
"Türkiye'nin Türkmenler konusunda tavrı nettir, ayrılmaz bir bütündür. Türkmenlere saldıran karşısında bizi bulur" diyen Çelik, "Güvenlikleri için donatılmaları gereklidir. Bu konuyu çok açmıyorum ama somut ve soyut olarak donatılmaları gereklidir" dedi. ​Çelik, "Rusya, IŞİD terör örgütünü vurduğunu söylüyor ama ortada olan açıktır. Rusya IŞİD'den çok ılımlı güçleri hedef alıyor" ifadelerini kullandı.

'ESAD ÜLKEYİ TERK ETMELİ'
"Biz Suriye'de bir siyasi çözüm olmasını istiyoruz. Tek başına askeri bir çözümün başarılı olmayacağını düşünüyoruz" diyen Çelik, "Esad ülkeyi terk etmelidir. Ardından da Suriye'de hür seçimler yapılmalı. Rusya'nın müdahalesiyle Suriye'deki işler daha da karıştı" dedi.

"Esad'ın güçlenmesi demek, Suriye'deki terör örgütlerinin güçlenmesi demektir" diyen Çelik, "Bu da küresel güvenlik sorunun büyümesine neden olur" ifadelerini kullandı.