AKP sözcüsü Çelik'ten CHP tepkisi: Bu bir sabotajdır

AKP'li Ömer Çelik, CHP Grup Başkanvekili Özkoç'un ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 15 Temmuz ile ilgili sözlerine tepki göstererek, sözlerin bir siyasi sabotaj olduğunu söyledi.

AKP'li Ömer Çelik, CHP Grup Başkanvekili Özkoç'un 15 Temmuz özel oturumundaki sözlerine ilişkin "FETÖ'nün lanetlenmesi gereken bir günde CHP sözcüsü çıkmış Cumhurbaşkanımızı hedef alan bir konuşma yapmıştır. Bir söylem analizi yapsak bir cümleyle FETÖ'yü lanetliyorlar, 20 cümleyle Cumhurbaşkanımızı hedef almaktadırlar. Bu olsa olsa bir sabotajdır" dedi.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik'in açıklamalarından satırbaşları şu şekilde: 

  • ''Dün 15 Temmuz'un yıl dönümüydü. Her yıl dönümünde bir yandan acılarımız tazelenirken aynı zamanda bu direnişi tekrar tekrar anıyoruz. Tekrar hafızamızı tazelediğimizde asker üniforması giymiş teröristlere karşı devletimizin direnişini konuşuyoruz.
  • (CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç'un TBMM Genel Kurulu'ndaki konuşması) FETÖ'ye karşı bütün bir duruşun yeniden güncellenmesi, bu direnişin yeniden anılması gereken bir günde, FETÖ'ye birkaç cümleyle değinip daha sonra Türkiye'nin meşru cumhurbaşkanını hedef almak olsa olsa bir siyasi sabotajdır.

  • O gece Meclis'te bütün milletvekilleri vardı. CHP'li vekiller de vardı. Onları tenzih ediyorum. Ama genel başkanlarının bu siyasi sabotaja imza attığını görüyorum. O gece özel bir tim gönderilerek sayın cumhurbaşkanımızın hayatına kastedildi. Yaptığınız her konuşmada Cumhurbaşkanımızı hedef aldınız, meşru hükümeti hedef aldınız. 
  • CHP Genel Başkanı çıkmış dün, 'Yürekli bir savcı yok mu, bu yürekli bir savcı Sayın Cumhurbaşkanını çağırmayacak mı?' diyor. Marmaris'te Cumhurbaşkanımıza yapılmak isteneni, yargı vesayeti yoluyla devam ettirmeye çalışıyor. Bu utanç verici bir şeydir. Hem de bunu 15 Temmuz'un yıl dönümünde yapıyor.

  • CHP Yassıada zihniyetini diriltmeye çalışıyor. Bütün bu sabotaja en güzel cevap Atatürk Havalimanı'ndaki buluşma oldu.  

  • FETÖ'nün siyasi ayağı ortaya çıksın diyor. Siyasi ayak olarak kimler MİT TIR'larına destek verdi. Kimler bu terör organlarına karşı devlet tavır koyduğunda onların yayın organlarıyla işbirliği yaptı? Siyasi eleştiriyle siyasi karşıtlıkla siyasi sabotaj arasında fark vardır. Dün yapılan bir sabotajdır, ahlak dışıdır. Bunun arkasından gelecek şey örtülü olarak FETÖ'yü meşrulaştırmayı getirir. Akademisyenler bir söylem analizi yapsın. Bütün konuşmasına bakıldığında FETÖ'yü eleştirip, örgüte direnenleri kaç defa itibarsızlaştırmıştır?

'MEHMET ŞİMŞEK ÇOK DEĞERLİ BİR ARKADAŞIMIZDIR'

  • (Ali Babacan'la görüşme gerçekleşti mi?) AK Parti içinde çeşitli zamanlarda olduğu gibi bütün bunlarda siyasi ilkelerimizin yeni gelişen olgulara göre nasıl güncelleneceğimiz şeklindeki mekanizmaları güçlü şekilde çalıştırmaya çalışıyoruz. Mehmet Şimşek çok değerli bir arkadaşımızdır. Sayın Cumhurbaşkanımızın çok geniş yelpazede çeşitli kişilerle bir araya geldiği doğrudur. Mehmet Şimşek beyle görüşmenin içeriğini bilemiyorum. Ben bunu teyit edecek durumda değilim. Böyle bir şey olmuşsa Cumhurbaşkanlığı tarafından açıklanması gerekir.

'SONDAJ ÇALIŞMALARI DEVAM EDECEK'

  • (AB'nin Türkiye'ye yaptırım kararı) 'Fatih' gemimiz, 'Yavuz' gemimiz görev yapmaya devam edecek. Orada kıta sahanlığımız içerisindeki egemenlik haklarımızı korumaya devam edeceğiz. Ortaya koydukları tavrın Ada'daki bölünmüşlüğü derinleştirmekten başka bir işe yaramayacağı açıktır. Bu yaptırımların Türkiye için hiçbir etkisi olmayacaktır.''